marți, august 3, 2021

Britanicii vor avea nevoie anual de vaccinuri Covid timp de cel puțin 10 ani, a spus un șef al NHS, în timp ce oamenii de știință prezic că gripa poate avea un impact mai grav decât Covid-19 în această

iarnă, potrivit Mirror.co.uk

Într-o perspectivă sumbră, Chris Hopson, director executiv al furnizorilor de servicii NHS, a declarat că anticipează că vaccinurile vor deveni parte integrantă a vieții în următorii ani.

El a spus: „Pentru a fi sinceri, probabil că va trebui să facem aceste vaccinări, probabil pe o bază anuală, nu știu, de cel puțin cinci, șase, șapte, opt, nouă, 10 ani”.

În același timp, prof. Anthony Harnden, vicepreședinte al Comitetului mixt pentru vaccinare și imunizare a avertizat că gripa ar putea fi o „problemă mai mare” decât Covid în această iarnă.

De asemenea, el a cerut

guvernului să acorde NHS suficient timp pentru a planifica un program de rapel și, prin urmare, nu este un răspuns de urgență.

De asemenea, nu este clar dacă vaccinurile antigripale și Covid pot fi administrate în același timp.

Prof. Harnden a declarat pentru BBC: „Modul în care reacționează între ele și gravitatea efectului secundar pe care îl provoacă atunci când sunt administrate împreună este cu adevărat important. Ceea ce subliniez este faptul că gripa ar putea fi o problemă mai mare decât Covid în această iarnă“.

„Am avut o prevalență foarte, foarte scăzută a gripei în ultimii  ani,

în special practic nulă în timpul pandemiei, și știm că atunci când gripa circulă într-un număr foarte mic, imunitatea scade în populație și revine în forță, atacând organismul. Deci, gripa poate fi foarte, foarte importantă în această iarnă”.

 

 

Ultimele stiri

Parteneri