Sari la conținut

Câți bani a primit despăgubiri o femeie din Iași care și-a rupt mâna în autobuz la o frânare bruscă

Din cuprinsul articolului

O femeie din Iași a primit despăgubiri după ce și-a rupt mână din cauza unei frâne bruște a autobuzului apartinând Companiei de Transport Public din oraș.

Deși, femeia a cerut despăgubiri materiale de 8.700 lei, dar și 300.000 de lei ca daune morale, adică peste 62.000 de euro, însă instanța a decis să primească despăgubiri de 10.000 de euro, conform Ziarul de Iași.

Compania nu va fi afectată, banii urmând să fie dați de compania de asigurări.

Compania de asigurări a făcut apel

Femaia a suferit accidentul în 2019, având nevoie de aproape trei luni de îngrijiri medicale și de recuperare funcțională.

„Daunele morale trebuie acordate într-un cuantum care să nu le deturneze de la scopul prevăzut de lege, spre a nu deveni astfel un folos material injust, fără justificare cauzală în prejudiciul suferit şi consecinţele acestuia.

Ca atare, despăgubirile acordate trebuie să păstreze un raport rezonabil de proporţionalitate cu dauna suferită, în scopul asigurării unei juste compensaţii a suferinţelor pe care le-au îndurat sau eventual mai trebuie să le îndure terţele persoane păgubite”, au precizat magistrații Judecătoriei.

Compania de asigurări a făcut apel, iar următoarea decizie urmează să fie luată în luna ianuarie 2023.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel