sâmbătă, octombrie 1, 2022

Cel mai longeviv suveran din istorie, regina Elisabeta a-II-a, s-a stins din viață pe data de 8 septembrie 2022, la vârsta de 96 de ani.

Regina Angliei, Elisabeta a II-a, s-a stins din cauza problemelor de sănătate pe care le-a tot avut în ultima perioadă.

Majestatea Sa a avut nevoie de mai multe ori de ajutorul medicilor, dar și de supraveghere, pentru a trece cu bine peste perioadele dificile.

Te-ar mai interesa: Albă sau negră: ce varietate de sare este mai sănă...

Regina Elisabeta a II-a a murit, la Balmoral, unde se afla sub supraveghere medicală. Prințul Charles și Prințul William au plecat de urgență la Balmoral, pentru a fi alături de suverana Marii Britanii. Și Harry, care se afla în Germania, a mers spre Scoția.

În ultimele luni, starea de sănătate a Reginei Elisabeta a avut de suferit destul de mult și, nu de puține ori, temerile legate de aceasta au crescut. În toamna anului trecut, Regina Elisabeta a fost nevoită să se interneze, deoarece medicii au vrut să îi facă mai multe „investigații preliminare”.

Ulterior, acesteia i s-a recomandat repaus total, motiv pentru care nu a putut depune niciun pic de efort. Programul aglomerat se pare că ar fi sleit-o de puteri pe aceasta și nu și-a putut îndeplini obligațiile prin vizita din Irlanda de Nord, pe care ar fi trebuit să o efectueze în anul 2021.

Te-ar mai interesa: Azi puteți admira mașinile lui Ceaușescu și ale șt...

Ce se va întâmpla în Marea Britanie?

În următoarele zile vor avea loc pregătiri pentru funeraliile Reginei și urcarea pe tron a regelui Charles al III-lea.

Vineri, vor fi salve de tun, Charles și Camilla se vor întoarce la Londra, iar premierul Liz Truss va avea probabil o primă audiență la noul rege.

Este așteptat, de asemenea, un discurs către națiune din partea Regelui Charles, scrie BBC.

Consiliul de Accedere la tron, o adunare ceremonială pentru proclamarea oficială a noului rege, este de așteptat să aibă loc sâmbătă.

Te-ar mai interesa: Astăzi este mare sărbătoare pentru creștini. Ce ru...

Mare parte din celelalte evenimente ale vieții publice din Marea Britanie vor fi suspendate în zilele următoare.

Clopotele bisericilor vor răsuna în întregul regat.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private