luni, iunie 14, 2021

Durerile de cap au dintre cele mai diverse cauze. Cercetătorii au făcut o listă cu cele mai surprinzătoare cauze ce pot declanșa o durere de cap! Te regăsești în vreo una din următoarele cauze?

Seful tau

Orice

(sau oricine) care îți mărește nivelul de stres te poate face mai vulnerabil la dureri de cap tensionate sau migrene. Medicii nu știu exact cum se întâmplă. Pot fi implicate multe lucruri, inclusiv anumiți nervi din creier care transmit mesajele dureroase și pot fi extrem de sensibili. Modificările din creier în sine pot fi, de asemenea, implicate în durerile de cap de migrenă.

Vremea

Schimbările de temperatură pot fi o cauză probabilă a unei migrene. Fie că este vorba de un val de căldură sau de o adiere rece, schimbarea vremii poate declanșa o durere de cap. Zilele însorite și fierbinți

pot declanșa și ele durerea de cap. Ploaia sau modificările presiunii barometrice pot duce, de asemenea, la dureri de cap. Deși nu puteți schimba vremea, puteți purta ochelari de soare într-o zi luminoasă, rămâneți hidratat și evitați soarele de la amiază.

Mirosurile puternice

Mirosurile puternice, chiar și cele drăguțe, declanșează migrene la mulți oameni. De ce se întâmplă acest lucru nu este clar. Cele mai comune mirosuri declanșatoare  sunt vopseaua, parfumul și anumite tipuri de flori.

Accesoriile de păr

Modul în care vă prindeți părul vă poate cauza o durere de cap. O coadă

de cal prea strânsă poate tensiona țesutul conjunctiv al scalpului, ducând la o durere de cap din cauza coafurii. Bandele, împletiturile și pălăriile strânse pot determina și ele o durere de cap. Dacă aceasta este cauza durerii de cap, nu este necesar sa iei pastile, doar eliberând parul din elastic, vei obține relaxarea scalpului si, odată cu aceasta, dispariția durerilor de cap.

Postura greșită de la birou

O postură greșită la birou crește presiunea în mușchii capului și gâtului.  Postura cu umerii încovoiați, un scaun fără suport pentru spate sau un birou prea jos sau prea înalt

pot duce la apariția unei dureri de cap datorită tensiunii acumulate.

Brânza

Un declanșator de migrenă pentru unii oameni este brânza îmbătrânită, inclusiv brânza albastră, cheddar, parmezan și elvețiană. Problema poate fi o substanță numită tiramină. Cu cât un aliment îmbătrânește, cu atât are mai multă tiramină.

 

 

Ultimele stiri

Parteneri