miercuri, iunie 29, 2022

Cauzele varicelor. Medicul Toni Feodor a explicat din ce motiv apar varicele și care sunt simptomele pe care nu ar trebui niciodată să le ignorați.

„Varicele sunt o boală venoasă, în care venele îşi pierd structura şi funcţia de întoarcere a sângelui. Este o boală frecventă. Aproape 4 milioane de români suferă de această boală”, a spus medicul Toni Feodor, joi, în cadrul rubricii Sfat de Sănătate de la Antena 3.

Te-ar mai interesa: Cercetători români: DESCOPERIRE legată de SARS-CoV...

Cauzele apariţiei varicelor

Una dintre cauze este stilul de viaţă, factorii comportamentali, sedentarismul, alimentaţie scăzută în vitamina C. A doua cauză este şi cea genetică, pentru că pacienţii vin cu o încărcătură genetică, iar cea de-a treia cauză este determinată de constituţie. Sunt unii cu pielea tare.

Proporţia dintre colagen solubil şi insolubil ne dă o anumită patologie. Patologie de perete abdominal, hernie sau o patologie vasculară separată. Este un sindrom rara, dar foarte grav, unde există o disproporţie dintre elastină şi ţesut conjunctiv unde vasele se dilată foarte mult.


Simptomele varicelor

Întotdeauna semnele sunt precedate de anumite simptome, precum senzaţie de picior obosit şi greu, de picior umflat sau de înţepături, care anunţă că este o presiune venoasă crescută. Un alt simptom este prezenţa crampelor musculare nocturne.

Te-ar mai interesa: Iată ce PIETRE și CRISTALE ne ajută să slăbim...

Tratamentul varicelor

Înainte de tratament trebuie să avem un diagnostic precis. Fiecare pacient vine cu o hartă. Este ca un fel de GPS pe care noi îl facem un ajutorul ecografului. Ştim care este vena bolnavă. S-a constatat că jumătate dintre cazurile de recidivă sunt din cauza diagnosticului imprecis.

Varicele se vindecă şi prin tehnici non-invazive

Ca să avem rezultate cât mai bune, noi, atunci când facem o incizie, lăsăm organismul să se vindece. Organismul va forma noi vase şi vene. Durerile postoperatorii sunt mult mici. În 30 de minute, pacientul s-a ridicat şi a plecat acasă.

Te-ar mai interesa: Ce este recomandat să mănânci în funcție de ZODIE...

Pacienţii predispuşi la varice

Femeile îşi acordă mai multă atenţie picioarelor şi vin în stadii incipiente. Bărbaţii sunt mult mai predispuşi pentru a face o tromboflebită.

Persoanele care stau mai mult timp în picioare sunt şi ele predispuse la apariţia varicelor. Viteza de circulaţie a sângelui este foarte lentă. Când stăm prea mult pe scaun, vena primeşte un semnal că nu mai este nevoie de ea. Se atrofiază.”, a mai spus medicul.

Te-ar mai interesa: Pericolul HIV: În lipsa unui set de programe relev...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private