marți, martie 28, 2023

Caz bizar la Târgu-Jiu. O femeie de 68 de ani, care a ajuns aseară la spitalul din Târgu-Jiu, la câteva ore după cutremur, a murit în această dimineață. Medicii spun că e greu de stabilit legătura de cauzalitate între seism și deces.

Femeia era cunoscută cu probleme cardiace și s-a prezentat la unitatea de primiri urgențe la doar câteva ore după seism.

Spitalul explică faptul că femeia era hipertensivă, suferise un infarct în trecut și a fost diagnosticată cu anevrism rupt de aortă toraco-abdominală, iar intervenția chirurgicală nu mai era posibilă.

Te-ar mai interesa: TOP 5 ceaiuri cu efect rapid în tratamentul puseur...

Anevrism rupt de aortă toraco-abdominală

„În jurul orei 19:30, la Unitatea de Primiri Urgență a SJU Târgu-Jiu a fost adusă o pacientă de 68 de ani, care acuza dureri abdominale intense, iar la scurt timp a suferit un episod sincopal cu insuficiență respiratorie acută, fiind intubată. Pacientei i s-a efectuat CT craniu, torace, abdomen și pelvis, medicii stabilind diagnosticul de anevrism rupt de aortă toraco-abdominală.

Pacienta era cunoscută cu afecțiuni cardiace, fiind hipertensivă și având în istoricul medical un infarct miocardic vechi. S-a încercat transferul la Spitalul Clinic Floreasca, însă cazul era depășit chirurgical (nu se putea interveni chirurgical).

Te-ar mai interesa: Fericirea trece şi prin farfurie. TOP 10 carbohidr...

Pacienta a fost transferată pe Secția ATI, iar la la ora 06:25 (15.02.2023) a intrat în stop cardiorespirator și nu a răspuns manevrelor de resucitare cardio-pulmonara, fiind declarat decesul. Nu poate fi stabilită o legătură certă între posibila anxietate resimțită de pacientă în timpul cutremurului și patologia pentru car a fost adusă la spital”, a transmis Spitalul din Târgu Jiu.

Te-ar mai interesa: Cum poţi scăpa de riduri fără creme scumpe. Cea ma...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private