joi, decembrie 9, 2021

Doctorii din Statele Unite ale Americii s-au confruntat cu un caz special în ceea ce priveşte pacienţii purtători de virusul HIV. Mama unei fete în vârstă de patru ani a renunţa să-i administreze fiicei tratamentul pentru ţinerea sub control a virusului Hiv, crezând că aceasta s-a vindecat. Bănuiala a fost contrazisă de medici, pacienta beneficiând din nou de medicamentaţie antiretrovirală.

Te-ar mai interesa: Da, ouăle te pot ajuta să slăbești – iată ce...

Copila a căpătat această boală genetic de la mama care ştia că este purtătoare de virus HIV. Aceasta nu și-a administrat tratamentul corespunzător pe timpul sarcinii, lucru care a produs transmiterea virusului la copilul nenăscut..

Purtătoare din naştere a acestui virus, aceasta a beneficiat de tratament antiretroviral până la vârsta de 18 luni, după care medicii au pierdut contactul cu pacienta.

Timp de doi ani, pacienta nu a beneficiat de tratamentul specific deoarece nu a prezentat simtome, iar mama a trăit cu impresia că fata s-a eliberat de virus.Din păcate testele făcute de medici au contrazis-o, iar aceştia au luat hotărârea de a readministra pacientei tratamentul antiretorviral care ţine sub control virusul HIV, cauza declanşării bolii SIDA.

Te-ar mai interesa: 7 moduri naturale de a scădea tensiunea arterială...

Întâmplarea îi ingrijorează pe medici, care consideră că moralul pacienţilor purtători de virusul HIV poate fi afectat. Un alt motiv de îngrijorare pentru medicii americani este şi faptul că controversatul caz pune la îndoială posiblitatea ca medicii din California să fi vindecat un alt copil purtător de virus HIV.

Alte cazuri din anii trecuţi contrazic de asemenea posiblitatea uciderea virusului HIV. Prima persoană despre care s-a spus că s-a vindecat este Timothz Raz Brown, cunoscut ca şi „Pacientul din Berlin”. Acesta însă nu are nevoie de tratament antiretroviral, deoarece a primit transplant de celule stem de la o persoană cu o mutaţie genetică rezistentă la virus, însă acest lucru nu a determinat dispariţia virusului HIV din organismul său. (Germina Olteanu)

Te-ar mai interesa: Știre de ultimă oră! OMICRON FACE RAVAGII! Țara ca...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri