Sari la conținut

Caz halucinant în Capitală! O femeie a murit din cauza unei comprese pe care medicul a uitat-o în abdomen

medic
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Medic oncolog, acuzat de malpraxis

O femeie a murit din cauza unei comprese pe care medicul a uitat-o în abdomen. Un medic oncolog este cercetat pentru malpraxis din cauza unei comprese pe care i-a uitat-o în abdomen. Este acuzat că după operație. Pacienta a decedat. Femeia a făcut septicemie.

Oamenii legii anchetează cazul de la Institutul Oncologic București – și la domiciliul unui medic în vârstă de 69 de ani, chirurg la Fundeni. Este vorba despre o anchetă de malpraxis care a dus la moartea unei paciente.

Medic oncolog acuzat de malpraxis

Cercetările îl vizează pe un chirurg care a uitat o compresă în abdomenul unei paciente din localitatea Dragomirești, Dâmbovița. Neglijența s-a petrecut la finalul unei intervenții chirurgicale. Din cauza compresei, femeia a făcut septicemie și a murit. Acest medic, lucrează, conform surselor citate de stirileprotv.ro la Institutul Oncologic Fundeni.

Oamenii legii au pus în aplicare două mandate de percheziţie

pacienta decedata dupa operatie
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

„Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgovişte, au pus în aplicare două mandate de percheziţie domiciliară la o unitate medicală din municipiul Bucureşti şi la domiciliu unui bărbat de 69 de ani, din Voluntari, medic chirurg la unitatea medicală, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă (…)”, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmbovița.

Potrivit comunicatului, în cadrul perchezițiilor, polițiștii au ridicat mai multe documente. De asemenea, aceștia au luat, ca probă, în dosarul penal care îl vizează pe medic, și un telefon mobil.

„În urma descinderilor, poliţiştii au descoperit şi indisponibilizat mai multe documente şi un telefon mobil, bunurile fiind necesare pentru administrarea probatoriului în cauză”, precizează IPJ Dâmboviţa.

 

Chirurgul, dus la audieri

A fost emis un mandat de aducere pentru medic. Acesta a fost condus la sediul Poliţiei, pentru audieri în cazul acuzațiilor de malpraxis, notează sursa citată.

„Din investigaţiile efectuate s-a stabilit că, la data de 5 decembrie 2022, bănuitul, în timp ce ar fi efectuat o intervenţie chirurgicală în zona abdomenului, ar fi uitat o compresă care ar fi condus la dezvoltarea unei septicemii şi, ulterior, la decesul pacientei, o femeie de 73 de ani, din Dragomireşti”, a mai anunţat IPJ Dâmboviţa.

Îm acest caz a fost întocmit un dosar penal. Poliţiştii continuă cercetările pentru malpraxis, sub coordonarea unui procuror care a preluat cazul.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel