Sari la conținut

Caz incredibil la Iași: a ajuns la spital în urma unui accident rutier și i s-a descoperit o tumoră gravă. Fată de 15 ani, operată cu succes pe creier

Caz incredibil la Iași: a ajuns la spital în urma unui accident rutier și i s-a descoperit o tumoră gravă. Fată de 15 ani, operată cu succes pe creier.

Specialiștii neurochirurgi ai Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași i-au descoperit unei adolescente de 15 ani o tumoră cerebrală gravă, după ce aceasta a ajuns în unitatea medicală în urma unui accident rutier.

Ar putea fi o imagine cu unul sau mai mulţi oameni

Caz incredibil la Iași. Fată de 15 ani, operată cu succes pe creier

Dr. Lucian Eva, doctor în Neurochirurgie și managerul Spitalului Clinic de Urgență din Iași, a prezentat pe scurt cazul într-o postare pe pagina oficială de Facebook a Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași.

„Am reușit să salvăm viața unei adolescente de 15 ani, după ce întâmplător i-am descoperit o tumoră cerebrală destul de gravă. Copilul a ajuns în Spitalul de Neurochirurgie din Iași în urma unui accident rutier pentru a efectua un control medical.

Pe parcursul zilei de investigații s-a descoperit faptul că adolescenta de 15 ani suferea de o tumoră cerebrală destul de avansată. În termeni medicali vorbim despre un astrocitom de gradul III, care face parte din categoria glioamelor și poate suferi transformări până la gradul IV, când deja vorbim despre glioblastom. Intervenția chirurgicală cu rezecție maximală este singura șansă la viață în asemenea cazuri.

În urma intervenției chirurgicale, împreună cu echipa medicală am reușit să eliminăm tumora cerebrală de aproximativ 2 cm și am îndepărtat un chist, o cămașă de lichid de doi cm. Operația a durat mai bine de trei ore și a fost un succes.

Să poți să salvezi viața unui copil este un dar dat de la Dumnezeu, dar și unul dintre motivele pentru care m-am dedicat meseriei de neurochirurg. Iar atunci când vezi un părinte disperat, dar și dezorientat cu un copil diagnosticat cu o boală gravă, ca medic faci tot ce îți stă în putință”,  dr. Lucian EVA.

Ar putea fi o imagine cu unul sau mai mulţi oameni, persoane în picioare şi interior

 

Dr. Lucian Eva: „Spitalul de Neurochirurgie Iași este o poveste, în primul rând, despre și pentru oameni

Din echipa medicală care i-au salvat viața adolescentei de 15 ani, au făcut parte:

  • Șef Lucrări, Doctor în Neurochirurgie Lucian EVA, medic primar neurochirug
  • Specialist neurochirurgie: dr. Cosmin APETREI
  • Medic rezident neurochirurg: dr. Răzvan BUGA
  • Medic rezident neurochirurg: dr. Ioana STIRBAN
  • As. Instrumentist: Mariana RĂILEANU
  • Bioinginer: Vlad DAFINESCU
  • Anestezist: dr. Nina STRATICIUC
  • Asistentă: Petronela GALEȘ

„Am reușit să reunim o echipă extraordinară de specialiști și să creștem, în mod semnificativ dotările spitalului, iar acum suntem în linie dreaptă către atingerea excelenței în neurochirurgie.

Urmează să putem oferi pacienților noștri tratamente fără bisturiu, fără zgomot și fără durere. Vom putea interveni cu precizie și ușurință asupra leziunilor adânci, greu accesibile, care pun în pericol viața pacienților.

Laboratorul de Radiochirurgie Stereotactică de tip Gamma Knife este un proiect care a devenit realitate și are ca scop salvarea de vieți omenești.

Tehnica de Radiochirurgie Stereotactică de tip Gamma Knife, dar și aparatura performantă va face ca tratamentul pe creier să fie unul facil, acționând cu precizie doar în zona afectată a creierului, protejând structura din jur.

Vorbim despre cea mai performantă procedură minim invazivă care se face într-o singură sesiune, fără a interveni cu bisturiu, iar pacientul nu simte durere. Mai mult decât atât pacientul este externat în acceași zi a intervenției.

Spitalul de Neurochirurgie Iași este o poveste, în primul rând, despre și pentru oameni”, a mai spus dr. Lucian Eva.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.