Sari la conținut

Caz rar: pacient „balonat”, operat de urgență. Incredibil ce au găsit medicii în stomacul bărbatului

Un caz extrem de rar a avut loc în India, unde un bărbat s-a prezentat la spital cu dureri mari de stomac și susținând că se simte foarte „balonat”.

Medicii s-au ocupat de pacientul care se prezentase la spital cu dureri groaznice de stomac, însă după ce i-au făcut radiografia abdominală, doctorii au rămas șocați.

Doctorii de la Spitalul Hangal Sri Kumareshwar au descoperit în stomacul acestuia peste 1,5 kilograme de monede.

Caz rar: pacient „balonat”, operat de urgență

Pacientul, care a înghițit cantitatea enormă de monede în ultimele două-trei luni, a fost operat de urgență

Dr. Eshwar Kalaburgi a explicat modul în care ceilalți medicii au făcut descoperirea șocantă.

„Suferea de o problemă psihiatrică. A înghițit aceste monede în ultimele două-trei luni. A venit la spital plângându-se de vărsături și disconfort abdominal.

Pe baza simptomelor lui, am făcut o radiografie și o endoscopie și am găsit monede în stomac.

Așa că, am decis să-l operam urgent. Stomacul a fost dilatat enorm. O mulțime de monede au fost blocate în diferite locuri ale stomacului”, a declarat medicul Kalaburgi, potrivit Dailystar.com..

Indianul a fost pus pe masa de operații, iar medicii au scos toate monedele cu succes.

Aproape 2 kilograme de monede scoase din stomacul pacientului

Intervenția chirurgicală a durat peste două ore, timp în care medicii au extras din stomacului bărbatului în total 187 de monede, care cântăreau 1,5 kg.

„Stomacul pacientul s-a dilatat foarte mult, având monede în toate colțurile”, spune dr. Eshwar Kalaburgi.

Cu toate acestea, în mod miraculos, bărbatul, care suferă de o afecțiune psihică, a rămas cu puține sechele după acest bizar regim alimentar.

Am tratatat începutul unei deshidratări și alte câteva simptome minore. Acum pacientul este stabil și poate vorbi normal, mai spune medicul Kalaburgi.

Acest mâncător de monede suferă de o tulburare psihică numită pica. Această tulburare este caracterizată prin apetitul pentru substanțe care nu sunt destinate alimentației (pământ, var, cretă, hârtie, metal etc.).

Numele ”pica” vine de la denumirea științifică din limba latină a coțofenei (Pica pica), care este capabilă să mănânce aproape orice.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel