Sari la conținut

Cazul actorului care a mers la medic după ce a visat că are o tumoră pe creier. Investigațiile au confirmat că a avut o premoniție

creier
Sursă foto: Getty Images
Studiu despre mecanismele proprioceptive ale creierului

A visat că are o tumoră pe creier și visul s-a adeverit. Într-un interviu acordat în cadrul podcastului „SmartLess”, actorul Mark Ruffalo a dezvăluit o experiență uluitoare legată de diagnosticul său de tumoră pe creier, primit la vârsta de 33 de ani. Descoperirea a avut loc într-un mod cu totul neobișnuit, punând în lumină un fenomen misterios al viselor premonitorii. 

Ruffalo a dezvăluit că a aflat de existența tumorii pe care o avea în spatele urechii stângi după un coșmar intens și tulburător. La momentul respectiv, soția sa, care era însărcinată cu primul lor copil, nu știa nimic despre situația gravă a actorului. Cu toate că trecea prin clipe dificile, Ruffalo a păstrat secretul pentru câteva săptămâni de la diagnostic, lăsând să se înțeleagă că a fost o perioadă de mare presiune emoțională.

Un vis premonitoriu

Mark Ruffalo a descris coșmarul care l-a trezit în miez de noapte și care a condus la descoperirea tulburătoare.

„M-am trezit în jurul orei 3 dimineața și tocmai am avut acest coșmar”, a spus starul de 56 de ani, amintindu-și visul teribil care a dus la descoperirea tumorii. „Nu mai visasem vreodată astfel. A fost exact asa: ‘Ai o tumoră pe creier’. Nici măcar o voce. Doar o certitudine. ‘Ai o tumoră pe creier și trebuie să rezolvi situația imediat’”. El a adăugat că trăirea aceea a fost „atât de intensă”, alarmat și de un „sentiment al morții”. Toată experiența l-a speriat, mai ales că avea o infecție la ureche.

A mers la medic imediat după visul din acea noapte. „I-am spus: Ascultă, o să sune nebunesc, dar am visat aseară că am o tumoră pe creier”, a continuat Mark, menționând că medicul i-a făcut pe plac și a comandat un CT, în ciuda lipsei de dovezi. „Doctorul a intrat apoi pe ușă, șocat, ca un zombi. ‘Ai o masă tumorală în spatele urechii stângi de mărimea unei mingi de golf. Nu știm ce este, nu ne putem da seama până când nu facem biopsia’”.

„Ia-mi auzul, dar lasă-mă să-mi păstrez fața”

Din fericire, s-a dovedit a fi o tumoră benignă. Dar Ruffalo a păstrat secret diagnosticul o perioadă, pentru că soția sa urma să nască. La o săptămână după ce Keen a venit pe lume, chiar înainte de a intra în operație pentru a-i fi îndepărtată tumoarea, i-a spus lui Coigney adevărul.

„Când i-am spus lui Sunny despre asta, mai întâi a crezut că glumesc. Apoi a izbucnit în plâns și mi-a zis: Întotdeauna am știut că vei muri tânăr”.

Operația nu a fost lipsită de riscuri. Medicii l-au avertizat că există o șansă de 20% să-i fie afectat nervul de pe partea stângă, dar și o posibilitate de 70% să-și piardă auzul la acea ureche, ceea ce s-a și întâmplat.

Actorul din „The 13 Going on 30” și-a amintit cum s-a trezit „total paralizat” pe partea stângă a feței și nu-și mai putea închide ochiul. S-a rugat apoi unui Dumnezeu în care nu credea cu adevărat, după cum a mărturisit: „Ia-mi auzul, dar lasă-mă să-mi păstrez fața, tot ce vreau e să mă lași să fiu tatăl acestor copii”.

Ruffalo și Coigney le-au întâmpinat ulterior și pe fiicele lor, Bella (18 ani) și Odette (16 ani). Mark a reușit de asemenea să-și continue și cariera de succes.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel