vineri, februarie 3, 2023

Deși perioada sărbătorilor presupune bunătate și oamenie,cazul unui pacient de la Botoșani a șocat întreaga comunitate, inclusiv polițiști și cadrele medicale de pe Ambulanță.

Victima acestui eveniment, un bărbat în vârstă de 52 de ani, victima unui accident rutier grav, a fost externat în cursul zilei de marți, 28 decembrie. După numeroase operații, internări la reanimare, cu multiple fracturi şi leziuni grave, după care pe secţia de ortopedie, bărbatul a reușit să scape cu viață. Dat fiind că starea lui de sănătate s-a îmbunătățit, cadrele medicale din Spitalul Județean de Urgență au decis externarea acestuia.

Te-ar mai interesa: Poate un diabetic să bea cafea? Ce efect are băutu...

Potrivit Monitorului de Botoșani, deși impobilizat din cauza fracturilor, pacientul este în fază de recuperare, motiv pentru care reprezentanţii secţiei i-au spus bărbatului că trebuie externat la domiciliu, unde să continue zilele de recuperare şi îngrijiri. Aceştia au luat legătura cu un frate de-al său, care ar fi fost de acord să se ocupe de externarea lui.

Pentru că pacientul era imobilizat din cauza unei fracturi la femur, acesta a fost preluat de o ambulanţă de transport şi dus la adresa indicată. Doar că acolo, cadrele medicale de la Ambulanţă au avut surpriza să constate că nu au cui să predea bolnavul.

Te-ar mai interesa: Fiecare dintre noi avem celule canceroase în corp....

„A fost o situaţie neplăcută. În cursul după-amiezii am primit o solicitare de la secţia de ortopedie pentru externarea unui pacient. Echipajul nostru a plecat la domiciliul bărbatului, au fost aşteptaţi de fratele pacientului, care a şi luat actele pe care le avea ambulanţierul, şi care i-a condus la adresa părinţilor, unde era şi adresa de domiciliu a pacientului. Doar că părinţii au refuzat să îşi primească propriul copil, pentru că nu este complet vindecat. Ambulanţierul a stat peste două ore, cu motorul pornit, în faţa porţii, pentru a oferi condiţii, cât de cât, pacientului, însă s-a lovit de refuzul părinţilor. Din acest motiv pacientul a fost dus din nou la Urgenţe şi se caută o soluţie”, a precizat medicul primar Nicuşor Curteanu, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoşani.

Te-ar mai interesa: Dr. Mihaela Bilic: Zahărul scade imunitatea...

„Să îl externeze când e bine, nu când e bolnav, cum e acum”

Orice ar fi încercat să le explice reprezentantul Ambulanţei, părinţii bărbatului nici nu voiau să audă să îl primească pe acesta în casă. Oamenii explicau că ei nu au fost informaţi de nimeni că fiul lor va fi externat şi nici nu puteau să aibă grijă de el.

„El când a plecat de acasă era sănătos. Să îl externeze când e bine, nu când e bolnav, cum e acum. Să vină acasă sănătos. Să aibă grijă de el criminalul ăla cu maşina. Nouă nu ne-a spus nimeni că îl externează, nu am făcut nici focul în casă, nu îl putem lua aşa. Stă şi îngheaţă în ambulanţă, să îl ia înapoi la spital”, a spus mama acestuia.

Te-ar mai interesa: La ce să fim atenți în această perioadă. Medic: Po...

Bărbatul este în stare de șoc: Eu ce vină am că s-a izbit maşina în mine pe trecerea de pietoni?

„Mă gândeam că am să dorm în patul meu în seara asta. Părinţii au spus să vin acasă sănătos, nu bolnav. Eu ce vină am că s-a izbit maşina în mine pe trecerea de pietoni? Cei de la spital au vorbit cu fratele. El mi-a luat buletinul, foile din spital, după care nu a mai răspuns la telefon. Părinţii nici nu au vrut să stea de vorbă cu mine. Eu le cumpăr lemne în casă, dau salariul în casă şi tot eu ies rău”, a spus bărbatul, de pe targa ambulanţei, aşteptând o rezolvare a cazului.

Te-ar mai interesa: Factorii majori care îți distrug zilnic sistemul i...

   

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private