luni, ianuarie 30, 2023

Cazuri Covid. De la începutul campaniei de vaccinare, peste 715.000 de români au primit cel puţin o doză de vaccin împotriva-COVID-19, iar peste 481.000 au făcut deja şi rapelul.

În doar 24 de ore s-au administrat aproape 46.000 de doze Pfizer, Moderna şi AstraZeneca – cele trei seruri aprobate pentru folosire la nivelul Uniunii Europene.

Coordonatorul campaniei naţionale de imunizare, doctorul Valeriu Gheorghiţă, a anunţat, ieri, că aproape 90% din personalul vizat de prima etapă de vaccinare a primit serul, iar efectele sunt vizibile.

Te-ar mai interesa: O zodie este atenționată. Numerolog: Fiţi rezisten...

Cazuri Covid după vaccinare

Coordonatorul Campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că rezultate bune au fost înregistrate în rândul cadrelor medicale care au fost vaccinate primele. Rata de infectare s-a redus în ultimele patru săptămâni cu aproximativ 87 de procente.

Dr. Ghoerghiţă a mai anunţat şi că rezultate bune s-au înregistrat şi în rândul persoanelor internate în centrele medico-sociale, unde rata de îmbolnăviri a scăzut cu 65 de procente.
”În ceea ce priveşte beneficiile vaccinării persoanelor internate în centrele medico-sociale şi rezienţiale, observăm o reducere cu peste 65%a numărului de cazri de îmbolnăvire prin COVID-19, în ultimele patru săptămâni. În perioada următoare, campania naţională se va concentra pe accelerarea vaccinării în judeţele unde rata infectării este mai mare faţă de media naţională, dar şi pe vaccinarea cadrelor didactice, unde vor fi implicate echipe mobile care vor lucra în Casa Corpului Didactic din fiecare judeţ şi în centrele universitare,” a declarat dr. Valeriul Gheorghiță, pentru Rador. 

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă dacă iei o linguriță de oțet înaint...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private