Sari la conținut

Cazul care a revolatat o țară întreagă. Un bărbat a ieșit las pensie după 26 de ani de concedii medicale. „Pur și simplu nu-mi plăcea să muncesc”. Cum a păcălit sistemul

Cazul care a revolatat o țară întreagă. Un bărbat a ieșit las pensie după 26 de ani de concedii medicale. „Pur și simplu nu-mi plăcea să muncesc”. Cum a păcălit sistemul.

Italienii se sunt revoltați și șocați după ce cazul unui bărbat în vârstă de 60 de ani care a înșelat sistemul muncii a fost dat publicității.

Cazul care a revolatat o țară întreagă. Un bărbat a ieșit las pensie după 26 de ani de concedii medicale

Deși pare incredibil, Carlo Cani a ieșit la pensie la vârsta de 60 de ani. Bărbatul, care s-a angajat în 1980 la companie minieră din Sardinia, dar nu a lucrat nici măcar o zi în subteran.

Potrivit La Stampa, bărbatul a ieșit in 2006 la pensie, după 26 de ani în care a reușit să stea în concediu medical.

Acesta a invocat cele mai diverse probleme de sănătate, de la afecțiuni ale ochilor cauzate de praful de cărbuni, până la amnezie, hemoroizi, faptul ca suferă de claustrofobie (teama de spații închise), variate infecții, iar lista poate continua la nesfârșit.

Citeste si:

„Pur și simplu nu-mi plăcea să muncesc”. Cum a păcălit sistemul

Bărbatul a petrecut nu mai puțin de 26 de ani în concediu medical cu complicitatea medicilor. Carlo Cani a declarat că adesea stătea acasă și asculta jazz.

„Am ajuns la vârsta pensionarii fără sa muncesc cine știe ce. Am urât să muncesc în subteran. Din prima clipă am înțeles ca viața printre cărbuni nu este pentru mine.

Așa că am inventat tot ce mi-a venit în minte; mă loveam intenționat la deget pentru că nu puteam sa lucrez cu el umflat.

Cu alte ocazii îmi frecam ochii cu praf de cărbune. Pur și simplu nu-mi plăcea să muncesc, mai ales nu în mină”, a povestit cu sinceritate acesta.

Povestea minerului „bolnav” a stârnit indignare în rândul italienilor, mai ales ca bărbatul a beneficiat de pensie întreagă, în condițiile în care in Italia șomajul se apropie de 50%.

Mai mult, un caz asemanator a ieșit la iveală de curând. Protagonistul, de această dată, este un doctor din Sicilia care lucrase numai 15 zile, dintr-o perioadă de 9 ani de zile.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.