Sari la conținut

Ce a făcut Charles al III-lea cu doar o seară înainte de moartea Reginei. „Nimeni nu se aștepta la așa ceva”

Moartea Reginei a fost fulgerătoare pentru noul rege Charles, care era „relaxat și vesel” cu o seară înainte, a dezvăluit Jenna Bush Hager.

Reportera Bush Hager, în vârstă de 40 de ani, fiica fostului președinte american George W Bush, a participat cu o noapte înainte de moartea Reginei la un eveniment caritabul în  sprijinul Fundației Prince, eveniment la care a participat și Prințul Charles.

Ea a călătorit la Dumfries House din Ayrshire, Scoția, pentru televiziunea americană NBC, dar un interviu planificat de mult a fost anulat brusc, deoarece a devenit clar că starea de sănătate a Reginei era în declin.

Cu o seară înainte, Bush Hager a luat masa cu Charles, despre care ea a spus că nu avea nicio bănuială despre evenimentele seismice care urmau să se desfășoare.

Soția sa, Camilla, acum Regina Consort, nu a putut fi la eveniment, deoarece zborul ei a fost întârziat.

Nimeni nu știa, mai ales Charles, că la mai puțin de 24 de ore mai târziu, regina, în vârstă de 96 de ani, va muri la Balmoral, trimițând unde de șoc în Marea Britanie și în întreaga lume.

Reporterița l-a descris pe Charles ca fiind sufletul petrecerii, înconjurat de prieteni și de susținători, afirmând totuși că îi lipsește prezența soției:  „Draga mea soție este atât de tristă, că abia așteaptă să stea cu tine mâine.

„Și așa, știi, cred că a fost o surpriză. Adică, am avut o seară minunată plină de conversații care s-au simțit vesele și cred că asta a fost un fel de surpriză.”

A doua zi devreme – una dintre cele mai semnificative zile din istoria recentă – Bush Hager se pregătea să țină un interviu cu Charles în bibliotecă.

Însă calmul a fost spulberat de un val de activitate și zgomot, înainte ca un elicopter să sosească  la câteva momente după ce vestea i-a fost transmisă la un apel telefonic de urgență.

Ea a spus: „În dimineața următoare stabilim interviul. Eram acolo la 8.30, interviul trebuia să înceapă în jurul orei 14.00 sau 14.30, trebuia să mă întâlnesc cu Regina Consort în jurul orei 13.30.

La ora 12.30 am auzit cum totă lumea alerga în sus și în jos pe holuri și era echipa ei și echipa lui. Au intrat și au spus că poți, te rog, să anulezi interviul, e un apel – eram chiar în biroul Prințului Charles, acum al Regelui Carol al III-lea. Și apoi, dintr-o dată, am auzit un elicopter. Au spus că regina este bolnavă și au plecat și s-au grăbit să fie cu ea.

Cred că înrăutățirea stării de sănătate a reginei Elisabeta a II-a a fost o surpriză pentru familie, nimeni nu se aștepta la așa ceva(…) La scurt timp am auzit un elicopter, iar Camilla a fost nevoită să anuleze interviul, căci a plecat în grabă la Balmoral. Ce s-a întâmplat apoi este istorie.”, a povestit jurnalista pentru Daily Mail.

Regina Elisabeta a II-a s-a stins din viață la data de 8 septembrie 2022 și a fost înmormântată lângă soțul și părinții ei, la Capela St. George, la data de 19 septembrie 2022.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel