miercuri, septembrie 28, 2022

Este foarte puțin probabil ca persoanele vaccinate împotriva COVID-19 să moară din cauza bolii, dar cu excepția cazului în care sunt foarte bătrâni și deja grav bolnavi înainte de a o contracta, a arătat un studiu realizat în Italia.

Studiul realizat de Institutul Național de Sănătate (ISS), inclus într-un raport periodic al ISS privind decesele cauzate de COVID-19, arată că vârsta medie a persoanelor care au murit, în ciuda faptului că au fost vaccinate, a fost de 85 de ani. În medie, acestea aveau cinci boli de bază, potrivit Reuters.

Te-ar mai interesa: Urmează sărbătoare cu CRUCE ROȘIE. Tot ce este bin...

Ce se știe despre cei care au murit de Covid, deși erau vaccinați

Vârsta medie a deceselor în rândul celor nevaccinați a fost de 78 de ani, cu patru afecțiuni preexistente.

Cazurile de probleme cardiace, demență și cancer s-au dovedit a fi mai numeroase în eșantionul de decese în rândul celor vaccinați.

Analiza, efectuată în perioada 1 februarie – 5 octombrie 2021, a studiat dosarele medicale a 671 de decese COVID din rândul nevaccinaților și 171 de decese ale persoanelor vaccinate cu schema completă.

Decese în rândul celor infectați la scurt timp de la vaccin

În Italia au existat 38,096 de decese COVID în perioada analizată. Dintre acestea, 33,620 dintre decese au venit din rândul celor nevaccinați, 2,130 au primit doar o singură doză sau au fost infectate la scurt timp după inoculare, înainte de formarea anticorpilor, iar 1,440 au fost complet vaccinate.

Te-ar mai interesa: Ceaiul bogat în vitamine cu efecte anticancer! Mer...

La începutul acestei luni, Italia a atins obiectivul de a vaccina complet 80% din populația sa cu vârsta de peste 12 ani, un prag pe care guvernul l-a indicat ca oferind un grad semnificativ de siguranță împotriva virusului.

În pofida atingerii acestui obiectiv, începând cu 15 octombrie, guvernul a făcut ca permisele de sănătate COVID-19 să fie obligatorii pentru toți lucrătorii, într-un caz de test pentru Europa. Măsura a declanșat proteste uneori violente în mai multe orașe, inclusiv în capitala Roma.

Te-ar mai interesa: Vlad Ciurea: beți această licoare primul lucru dim...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private