Sari la conținut

Ce afectiuni poate semnala senzatia de sete excesiva? Bolile care ascund nevoia de hidratare

anemie
Sursa foto: Unsplash
semnele anemiei

Din cuprinsul articolului

Ce afectiuni poate semnala senzatia de sete excesiva? Bolile care ascund nevoia de hidratare

În cele mai multe cazuri, diabetul este diagnosticat târziu, pentru că bolnavii nu cunosc simptomele acestei boli și le trec cu vederea. Unul dintre „cele mai frecvente” simptome de diabet care vizează „mulți oameni” este polidipsia, adică setea excesivă.

Însă, în cazul diabetului, setea este mai puternică decât de obicei şi poate continua chiar şi după ce bei apă.

În cazul diabetului netratat, rinichii sunt forţaţi să lucreze mai mult, pentru a filtra excesul de zahăr din sânge, potrivit xpress.co.uk.

Gură uscată
Gura uscată se întâmplă atunci când glandele salivare nu scot suficientă salivă pentru a uda gura corect. Acest lucru poate face ca gura, gâtul și limba să se simtă lipicioase și uscate. De asemenea, buteți avea buzele crapate și probleme de înghițire. Gura uscată poate fi atât o cauză, cât și un simptom al setei.

Alte cauze ale setei excesive: Anemie

  • Fibroză chistică
    Acesta poate afecta nu numai sistemul respirator, dar și tractul GI. Poate provoca aceleași simptome ca glicemia mare și setea excesivă. Alte simptome includ constipația, neputând crește în greutate, mișcări intestinale mari și uleioase.
  • Anemie. Atunci când corpul tău nu are suficiente globule roșii, fie pentru că sunt distruse sau pierdute prea multe, fie pentru că nu se fac suficiente, ai anemie. Setea excesivă este un simptom al acesteia, împreună cu senzația de amețeală sau leșin, un puls rapid și crampe musculare.
  • Sindromul Sjogren. Gura uscată este unul dintre simptomele principale ale acestei boli autoimune. Este marcat de uscăciunea gurii, a ochilor și a altor locuri din corp. Alături de acest sentiment uscat, este posibil să aveți dureri articulare și oboseală generală.
  • Deshidratare. Simplu spus, s-ar putea să vă fie sete, deoarece pierdeți mai multe lichide decât luați. Vomitarea, diareea, transpirația în exces sau faptul că nu beți suficientă apă pot provoca asta.
  • Insuficiență renală. Dacă aveți boală renală cronică, setea excesivă ar putea fi un semn că intri în boala renală în stadiu final. Însoțit de sete, te vei simți, de asemenea, în general, rău. De asemenea, puteți avea mâncărimi, pielea uscată, precum și o durere de cap, greață și o scădere a poftei de mâncare.
  • Sarcina. Sângele suplimentar care trece prin corp când ești însărcinată te face să te îndrepți mai mult către baie. Aceasta poate provoca deshidratare. Setea ta poate fi un semn de care ai nevoie pentru a obține cantitatea de apă pe care o bei în timp ce îți faci sport. Poate fi, de asemenea, un semn al diabetului de gestație, așa că faceți legătura cu medicul pentru a vă asigura că totul este bine cu glicemia.
  • Tutunul poate afecta cât de multă salivă produce corpul. Acest lucru poate duce la uscarea gurii și la senzația de sete. Fumatul îți poate face saliva mai groasă și usucă gura.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel