joi, octombrie 6, 2022

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Aarhus din Danemarca au ajuns la concluzia că francezii au o viață lungă și sănătoasă tocmai datorită produselor lactate consumate, şi în special brânzei. Un fenomen cunoscut sub numele de „paradoxul francez”,.

Astfel, studiul oamenilor de ştiinţă danezi întreprins în acest sens, sugerează că produsele lactate fermentate cum ar fi brânza ar putea contribui la longevitate și sănătate. Francezii se bucură de o incidenţă scăzută a bolilor coronariene şi o medie a speranței de viață de 82 de ani, în timp ce consumă până la 23,9 kg de brânză în fiecare an. Britanicii, care mănâncă 11,6 kg de brânză în fiecare an, au de două ori mai ridicat nivelul de boli cardiovasculare, iar speranța lor de viață este de 81 ani.

Te-ar mai interesa: Ne așteaptă un nou val al pandemiei? O actriță cel...

Hanne Bertram, cercetător la Universitatea Aarhus, a descoperit că cei care au mâncat brânză au avut un nivel mai ridicat de acid butiric, un compus care a fost fost legate de obezitate redusă și metabolism mai ridicat. Nivelurile ridicate de butirat au fost legate de o reducere a colesterolului.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private