Ce aliment mănâncă francezii de trăiesc mult și nu se îngrașă?

Ce aliment mănâncă francezii de trăiesc mult și nu se îngrașă?
Ce aliment mănâncă francezii de trăiesc mult și nu se îngrașă?

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Aarhus din Danemarca au ajuns la concluzia că francezii au o viață lungă și sănătoasă tocmai datorită produselor lactate consumate, şi în special brânzei. Un fenomen cunoscut sub numele de “paradoxul francez”,.

Astfel, studiul oamenilor de ştiinţă danezi întreprins în acest sens, sugerează că produsele lactate fermentate cum ar fi brânza ar putea contribui la longevitate și sănătate. Francezii se bucură de o incidenţă scăzută a bolilor coronariene şi o medie a speranței de viață de 82 de ani, în timp ce consumă până la 23,9 kg de brânză în fiecare an. Britanicii, care mănâncă 11,6 kg de brânză în fiecare an, au de două ori mai ridicat nivelul de boli cardiovasculare, iar speranța lor de viață este de 81 ani.

Hanne Bertram, cercetător la Universitatea Aarhus, a descoperit că cei care au mâncat brânză au avut un nivel mai ridicat de acid butiric, un compus care a fost fost legate de obezitate redusă și metabolism mai ridicat. Nivelurile ridicate de butirat au fost legate de o reducere a colesterolului.

0 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook