miercuri, iunie 16, 2021

Atunci când ai astm trebuie să fii extrem de atent la tot ceea ce consumi și mai ales să stai cât mai departe de virozele respiratorii. Uneori, este chiar indicat să eviți consumul anumitor alimente sau

băuturi tocmai pentru a nu exacerba crizele de astm.

Astmul este o boală a căilor aeriene din plămâni. Simptomele de astm se datorează inflamației, care face căile aeriene să fie roșii și umflate, devenind astfel mai înguste și foarte sensibile la iritanți. Inflamația duce la atacuri recurente de wheezing, la senzația de lipsă de aer și apare tusea.

Iată ce alimente nu trebuie să consumi:

 • Brânză. Studiile spun ca brânza este un produs lactat care de-a lungul timpului a fost legat de dezvoltarea astmului. Mai mult, specialiștii spun că brânza chiar ar agrava simptomele de astm. Motivul

  se pare că este chiar prezența proteinelor specifice (cazeina sau zerul) care se găsesc în brânză pot provoca inflamații.

 • Anumite tipuri de vin. Cele mai multe vinuri comerciale conțin o clasă de conservanți numite sulfiti. Acestea ajută la extinderea duratei de păstrare și la păstrarea bogăției profilului de aromă al vinului. Din păcate, sulfiții s-au dovedit, de asemenea, a contribui în mod semnificativ la atacurile de astm bronșic.
 • Fructe uscate. Acestea au mult zahăr și în plus conțin și sulfiți. Dacă totuși vrei să le consumi, măcar caută un soi organic care să nu conțină sulfuri

  sau conservanți.

 • Ouă. Simptomele astmului, cum ar fi șuierăturile, tusea și inflamația, pot fi cauzate sau agravate de o alergie alimentară, iar sensibilitatea la ouă se află în partea de sus a listei atunci când vine vorba de alergii alimentare comune. Studiile au arătat că copiii astmatici care au suferit o dietă fără lapte și fără ou au prezentat o îmbunătățire a funcției pulmonare, deci ar fi util să experimenteze eliminarea ouălor din alimentație pentru o perioadă de timp.
 • După cum s-a menționat mai sus, laptele este o altă alergie extrem de frecventă, mai ales la copii. Având în vedere

  compușii neplăcuți care se ascund în laptele convențional, cum ar fi hormonii adăugați, steroizii și antibioticele, este logic să evitați laptele în totalitate dacă sunteți astmatic.

 • Acesta nu este deloc recomandă celor care au astm, deoarece are anumite ingrediente care pot declanșa sensibilități alimentare, de exemplu sensibilitatea la gluten, care conduce la inflamații. Sunt studii care arată că băutorii de bere înregistreză o exacerbare a manifestării astmului.
 • Soia și grâul. Și aceste două ingrediente trebuiesc evitate dacă ai astm. Anumite studii arată că persoanele cu boala celiacă

  au șanse mari de a dezvolta astm.

Remedii naturale pentru astm

Anumite alimente care conțin acizi grași antiinflamatori puternici pot ajuta la ameliorarea simptomelor de astm.

Iată ce alimente te pot ajuta:

 • Alimentele bogate în acizi grași omega 3. De aceea, poți consuma la discreție nuci, semințe de in sau de chia, somon, sardine.
 • Acesta este condiment tradițional indian al cărui ingredient activ, curcumina, a fost prezentat în studii pentru a îmbunătăți obstrucția căilor respiratorii la pacienții cu astm bronșic. De asemenea, este foarte bun antiinflamator, de aceea fiind considerat un remediu liniștitor în cazul crizelor de astm.
 • Alt condiment cu proprietăți antiinflamatoare considerat a fi un remediu natural excelent pentru cei diagnosticați cu astm. Studiile arată că ghimbirul poate ajuta la relaxarea rapidă a căilor respiratorii pentru a le ușura deschiderea, reducând, de asemenea, inflamația generală.
 • Alimentele bogate în magneziu (kiwi, banane, migdale, fistic, fasole, mazăre, cereale integrale ) au rolul a a ameliora simptomele de astm, fiindcă ajută la relaxarea căilor respiratorii.

Ultimele stiri

Parteneri