Sari la conținut

Ce alimente sunt recomandate în dietă în funcţie de grupa de sânge. Cum să slăbeşti rapid şi ce să nu mănânci

dieta
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Popularizate de medicul Peter J. D’Adamo, dietele bazate pe grupa de sânge asigură nu doar scăderea în greutate, dar asigură şi o stare generală de sănătate bună, precum și un risc redus de a dezvolta anumite boli.

Nutriţioniştii atrag atenţia că persoanele din diferite grupe de sânge au propriile caracteristici, inclusiv în privinţa toleranţei faţă de anumite alimente.

Medicul Marcela Lemouche argumentează lista beneficiilor, dar şi a riscurilor în cazul unei diete specifice pentru fiecare grupă de sânge în parte. Aceasta ține cont de posibila influență a specificității sângelui asupra absorbției nutrienților și a procesului metabolic al organismului.

Pentru fiecare grupă de sânge, există alimente diferite care trebuie prioritizate sau evitate. Meniul zilnic ar trebui să se bazeze pe alimente specifice pentru fiecare persoană și pentru grupa de sânge respectivă.

Există o serie de alimente nocive care dezechilibrează procesele metabolice din organism şi pot provoca apariția bolilor. Acestea cresc greutatea şi duc la inflamații din cauza excesului de insulină.

Caracteristicile dietei pentru fiecare grupă de sânge

Grupa A

Dieta trebuie să se bazeze pe fructe, legume și leguminoase, fără consum de proteine animale. Persoanele cu grupa sanguină A au mai multe dificultăți în digerarea cărnii din cauza producției limitate de suc gastric.

Deoarece este imposibil să se elimine complet proteinele animale, se recomandă să se consume doar pește.

Laptele și derivatele sale trebuie consumate cu moderație, în timp ce legumele precum lintea, mazărea și fasolea sunt foarte recomandate.

Grupa B

Persoanele din această grupă, care sunt mai tolerante la varietate, metabolizează de obicei alimentele cu mai multă ușurință, de la proteine animale la produse lactate. Este important să se evite alimente precum lintea, porumbul, roșiile și grâul.

Grupa o

Limitați cerealele și concentrați-vă pe mai multe proteine. Dieta grupei 0 trebuie să fie bogată în alimente de origine animală pentru a îmbunătăți capacitatea de metabolizare a grăsimilor. Astfel, previne boli precum obezitatea, diabetul și problemele cardiovasculare.

Persoanele din această grupă au o toleranță foarte mare la consumul de carne și au un sistem digestiv puternic, cu o floră intestinală echilibrată.

Grupa de sânge 0 digeră și metabolizează carnea cu ușurință, iar dietele vegetariene nu sunt recomandate, potrivit portalului doc.ro. Fructele de mare, care sunt o sursă bogată de iod, sunt benefice pentru persoanele cu această grupă de sânge, deoarece iodul ajută la stabilizarea funcției tiroidei.

Deși produsele lactate și ouăle ar trebui evitate, persoanele care țin această dietă (pentru grupele de sânge) pot consumă ocazional următoarele produse: unt, diverse brânzeturi, cum ar fi feta, mozzarella și brânză de capră.

Cu mici excepții, care ar trebui evitate, multe legume sunt bine tolerate de cei cu grupa sanguină 0. Unele dintre legumele recomandate pentru această dietă sunt: roșiile, anghinarea, usturoiul, ceapă, pătrunjelul, ardeii grași roșii, cartofii roșii sau dovleacul. În plus, legumele verzi, cu frunze, cum ar fi varza și Kale, conțin vitamina K, care ajuta la coagularea sângelui. Acest lucru este util, deoarece celor cu această grupă de sânge le lipsesc anumiți factori de coagulare.

Grupa de sânge AB

Amestecând grupele A și B, organismul persoanelor din această grupă de sânge necesită o dietă echilibrată, cu o varietate de alimente. Astfel, ideal este să crească consumul de produse lactate, cereale și fructe de mare, evitând în același timp alcoolul și cofeina.

Prin urmare, conform dietei pentru grupa de sânge, cu excepția grupei B, celelalte grupe ar trebui să evite sau să reducă consumul de lapte. Cu toate acestea, alimente precum roșiile, ceapa, cartofii, portocalele și carnea roșie ar trebui să apară în porții reduse.

Astfel, secretul oricărei diete este să fii atent la compoziția meniului și la dieta zilnică, astfel încât să nu lipsească nutrienții necesari. Cu aceasta, dieta pentru grupa de sânge este o alternativă bună pentru cei care doresc să ducă o viață de calitate și chiar să fie donatori de sânge, deoarece, potrivit studiilor, această dietă îmbunătățește starea generală de sănătate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel