Sari la conținut

Ce ar trebui să mănânci pentru a îmbunătăți sănătatea creierului

Vitamine si minerale pentru creier
Sursă foto: pixabay
Lipsa unei anumite vitamine crește riscul apariției bolii Alzheimer.

Alimentația adecvată este esențială pentru sănătatea întregului organism, iar un fruct poate îmbunătăți sănătatea creierului, a cancerului, este bogat în atioxidanți, îmbunătățește sănătatea inimii, risc mai mic de apariție a pietrelor la rinichi.

Estevorba despre rodie. Acest fruct a fost utilizate pentru proprietățile lor medicinale de mult timp. Rodiile pot chiar ajuta la prevenirea cancerului, potrivit cercetărilor științifice actuale. De asemenea, acestea pot ajuta la protejarea inimii. Acest lucru le face instantaneu să fie un adaos grozav la dieta ta.

Rodiile pot ajuta la protejarea inimii

Rodiile sunt fructe acrișoare, dulci, cu coaja roșie și groasă. Sutele de semințe suculente din interiorul cojii necomestibile pot fi consumate ca atare sau adăugate în salate, cereale, iaurt și alte alimente. Sucul de rodie în sticle este o altă opțiune convenabilă pentru a profita de unele dintre avantajele pentru sănătate ale acestui fruct gustos. În acest articol, enumerăm numeroasele avantaje ale consumului regulat de rodii.

Ce ar trebui să mănânci pentru a îmbunătăți sănătatea creierului

curățarea arterelor
1. Reducerea riscului de cancer

Antioxidanții și flavonoidele, ambele cunoscute pentru că împiedică radicalii liberi să vă afecteze celulele, sunt abundente în rodii. Rodiile pot fi utile în evitarea cancerului de prostată, de sân, de plămâni și de colon, potrivit anumitor cercetări. În plus, s-a dovedit că consumul de rodii încetinește formarea tumorilor maligne de prostată, colon, piele și plămâni. Pentru a înțelege pe deplin impactul asupra oamenilor, sunt necesare mai multe cercetări.

2. Bogată în antioxidanți

Antioxidanții sunt substanțe care ajută la apărarea celulelor organismului tău de problemele provocate de radicalii liberi. Deși radicalii liberi sunt prezenți în mod constant în organism, o cantitate excesivă de radicali liberi poate fi toxică și contribuie la provocarea mai multor boli cronice.

Extractul de rodie poate scădea tensiunea arterială

3. Îmbunătățește sănătatea inimii

Există indicii că alimentele bogate în polifenoli, inclusiv rodiile, pot fi bune pentru sănătatea inimii. Extractul de rodie poate scădea tensiunea arterială, reduce stresul oxidativ și inflamația din artere și ajută la combaterea dezvoltării plăcii aterosclerotice, care poate provoca atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale.

4. Utile pentru diabetici și prediabetici

Potrivit unor cercetări preliminare, rezistența la insulină s-a îmbunătățit la diabeticii de tip 2 care au început să bea suc de rodie. Rodiile pot ajuta, de asemenea, la menținerea unei greutăți sănătoase la cei care nu au diabet.

5. Risc mai mic de apariție a pietrelor la rinichi

Potrivit cercetărilor, extractul de rodie poate ajuta la prevenirea formării pietrelor la rinichi, un beneficiu legat în principal de activitatea sa antioxidantă. Mai mult, studiile au arătat că extractul de rodie poate ajuta la controlul nivelului de oxalați, calciu și fosfați din sânge, care apar frecvent în cazul pietrelor la rinichi.

6. Ajută la gestionarea colesterolului

Bolile de inimă sunt frecvent provocate de ateroscleroză, care reprezintă acumularea de grăsime și colesterol în artere. Colesterolul lipoproteic cu densitate scăzută, sau colesterolul „rău”, care înfundă arterele, poate fi diminuat de sucul de rodie. Mai mult, acesta poate crește colesterolul lipoproteic de înaltă densitate, sau colesterolul „bun”, care reduce riscul de atac de cord și de accident vascular cerebral, potrivit doctor.ndtv.com.

Consumul de rodie ar putea reduce inflamația cronică

7. Ajută la reducerea inflamației

O boală sau o rană va provoca adesea o inflamație pe termen scurt în organism. Dacă este neglijată, inflamația persistentă, însă, poate deveni o problemă. Bolile cronice, inclusiv bolile de inimă, diabetul de tip 2, cancerul și boala Alzheimer, toate se pot agrava din cauza inflamației dacă nu sunt tratate. Consumul de rodie ar putea reduce inflamația cronică care crește riscul de boli cronice.

8. Are proprietăți anti-bacteriene

Substanțele fitochimice din rodie pot ajuta în lupta împotriva bacteriilor patogene, ciupercilor și drojdiilor. Concentrându-se asupra bacteriilor orale nedorite care pot deveni o problemă atunci când se dezvoltă excesiv, cum ar fi cele care produc respirație urât mirositoare și încurajează cariile dentare, acestea ar putea proteja sănătatea gurii, potrivit studiilor.

9. Îmbunătățește sănătatea creierului

Rodiile oferă protecție pentru creierul tău împotriva afecțiunilor care sunt influențate de inflamație și de stresul oxidativ. Potrivit unor cercetări, ellagitaninii pot ajuta la prevenirea apariției bolii Alzheimer și a bolii Parkinson prin scăderea stresului oxidativ și stimularea supraviețuirii celulelor cerebrale. Mai mult, acestea ar putea ajuta la recuperarea după leziuni cerebrale hipoxic-ischemice.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel