duminică, octombrie 17, 2021

Ce ascund, de fapt, bolile pe care le avem? Specialiștii sunt de părere că persoanele oneste se îmbolnăvesc mai rar și sunt ocolite de diabet, problemele cu oasele, accidentele cerebrale, Alzheimer.

Oamenii meticulosi nu se expun riscurilor și sunt preocupați într-o mai mare măsură să adopte și să păstreze un stil de viață sanatos, iar în cazul persoanelor imature, la cele indecise, lipsite de încredere există riscul ca acestea să facă diabet, dar și alte boli cronice, care apar din cauza unui conflict psihologic generat de un asemenea tip de personalitate.

Oamenii pasivi pot suferi de cancer, iar cei obezi sunt însetați de iubire, depresivii suferă de constipație, iar cei emotivi au probleme endocrine.

Există, de asemenea, convingerea că la persoanele cu o inteligență

scăzută există un mai mare risc de a suferi de anxietate, demență, tulburări de stres posttraumatic.

Dacă suferi de miopie de fapt te temi de viitor, iar în caz de hipermetropie, nu reușești să vezi în jurul tău sau te faci că nu le vezi ignorându-le.

Dacă ai probleme cu gâtul, spun specialiștii, ar fi semn că nu este drept cu cei din jurul tău, iar dacă ai probleme cu urechile și auzul nu auzi doleanțele celor din jur sau te prefaci că nu le auzi.

Afecțiunile ginecologice ar indica probleme de stres în viața sexuală, schimbarea partenerului putând fi o soluție.

Pesimiștii

prezintă un risc de deces prematur cu 19% mai mare decât optimiștii.

Există o teorie conform căreia optimismul reduce nivelul hormonului stresului, denumit cortizol. Pe de altă parte, optimismul stimulează sistemul imunitar și ne protejează de stresul psihologic.

Însă, prea mult optimism nu e bun, deoarece o încredere exagerată în forțele proprii duce la asumarea mai multor riscuri.

O personalitate extrovertită este mai ferită de infecții și se reface mult mai repede după o boală, pentru că nivelul de stres este mult mai mic

Un alt studiu arată că o personalitate agresivă

este expusă unui risc mai mare de depresii severe și se pot îmbolnăvi de ulcer gastric. Furia slăbește sistemul imunitar, mărind tensiunea arterială. Ulcerul este asociat și cu o personalitate rigidă, care nu se poate relaxa deloc și care preferă singurătatea, iar colericii prezintă risc foarte ridicat de astm. O personalitate ostilă, pesimistă poate prezența un nivel mai ridicat de colesterol, de a avea probleme cardiace sau de a fi supraponderală.

 

Ultimele stiri