Sari la conținut

Ce ascunde pofta de cafea? Organismul tău ar putea avea acest deficit!

cafea

Din cuprinsul articolului

Pofta este propriul mod al organismului de a ne spune că ceva anume îi lipsește. Aceasta apare atunci când un anumit nutrient nu se află la un nivel optim, iar organismul încearcă să aducă un aport suficient. Iată ce se ascunde în spatele poftei de cafea, una dintre cele mai îndrăgite băuturi.

Cafeaua are atât efecte pozitive, cât și efecte negative asupra organismului. Cantitatea consumată este cea care dictează ce influență are aceasta asupra organismului.

Prin urmare, consumată în cactități moderate, cafeaua poate îmbunătăți memoria, scade riscul dezvoltării afecțiunilor cardiovasculare și reduce riscul dezvoltării unor tipuri de cancer.

Cu toate acestea, dacă vei consuma prea multă cafea, s-ar putea să îți stimulezi prea mult organismul. Astfel, vei manifesta palpitații, dureri de cap și agitație. De asemenea, cantitățile excesive pot provoca insomnii și cresc tensiunea arterială.

Cantitatea considerată ca fiind sigură pentru consumul zilnic este 300 de miligrame de cafeină.

Ce ascunde pofta de cafea?

Organismul nostru ne „anunță” când ceva ne lipsește cu ajutorul poftelor. Iată ce carență poți avea dacă îți este poftă de cafea!

Patricia Rusu, nutriționist, dezvăluie de ce vrei să bei tot mai multă cafea. Deși este plăcută, gustul s-ar putea să nu fie singurul motiv pentru care vrei să bei cantități excesive de cafea.

„Corpul nostru este mult mai inteligent decât realizăm și ar fi extraordinar dacă am învăța încă din școală să interpretăm anumite semnale de alarmă.

E bine de știut că fiecare poftă, trădează o carență în corp și de multe ori suntem tentați să tratăm pofta cu preparatul pe care îl poftim. Aceasta nu este întotdeauna soluția optimă, fiindcă exact de acel lucru corpul nu are nevoie.

Spre exemplu, atunci când corpul nostru tânjește după cafea are nevoie de fosfor, fier și sulf care pot fi regasite în:

  • Toate legumele, în special ardei roșii, ceapă, usturoiul și în legumele crucifere.
  • Sarea de mare
  • Oțetul de mere
  • Algele marine
  • Toate frunzele verzi
  • Cireșele negre și fructele de pădure

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel