marți, septembrie 28, 2021

Noile studii arată că produsele de machiaj expirate, precum și ustensilele și bureții pentru aplicarea fondului de ten,  adăpostesc bacterii periculoase pentru sănătatea ta. Iată cum să te ferești de

problemele grave pe care aceste bacterii le pot cauza!

Potrivit Medical News Today,  cosmeticele care au depășit termenul de valabilitate sau ustensilele folosite pentru aplicarea machiajului pot conține bacterii periculoase. Dacă nu sunt igienizate periodic, pensulele de machiaj și bureții pentru aplicarea fondului de ten pot fi dăunătoare sănătății tale. Acestea pot găzdui bacterii precum stafilococul auriu și E. coli.

Pe lângă termenul de valabilitate, produsele de machiaj pot deveni periculoase pentru sănătate dacă nu sunt folosite corespunzător. Aplicarea machiajului cu mâna murdară poate transfera bacterii pe suprafața

produselor, precum fardul de pleoape întins cu degetele.

În plus, utilizatorii dețin, de asemenea, ustensile specifice pentru o aplicare ușoară. Ele reprezintă un pericol și mai mare din acest punct de vedere, întrucât multe persoane ignoră igienizare frecventă.

Un studiu efectuat la Universitatea din Birmingham, Regatul Unit, arată că aplicatoarele pot găzdui, într-adevăr, bacterii periculoase. Cercetarea s-a bazat pe un număr de produse donate de voluntari. Specialiștii Amreen Bashir, doctorand, și Prof. Peter au analizat, mai apoi, mostrele de machiaj.

Testele au arătat că aproximativ

70-90% dintre toate produsele erau contaminate cu diferite bacterii. Cei mai periculoși erau bureții pentru aplicarea fondului de ten, indică studiul.

Specialiștii au descoperit că Stafilococul auriu, E. coli și Citrobacter freundii erau cele mai predominante bacterii. Acestea sunt asociate cu infecțiile cutanate, intoxicație alimentară și infecții ale tractului urinar.

Bureții de machiaj prezentau un risc de contaminare crescut, mai precis 56.96%. Acest aspect se datorează probabil modului de folosire. Bureții se umezesc înainte de a fi folosiți, ceea ce reprezintă un mediu propice pentru

înmulțirea bacteriilor.

”Sunt necesare mai multe eforturi pentru a face utilizatorii și persoanele din această industrie să înțeleagă nevoia de a spăla frecvent aplicatoarele pentru machiaj, precum și riscul de a folosi produse care au depășit termenul de valabilitate”, a susținut Bashir.

 

Ultimele stiri