joi, septembrie 29, 2022

 Greu de crezut, dar ciocolata caldă face mult mai mult decât să ne încălzească într-o zi friguroasă de iarnă.

Cercetătorii Universității Harvard spun că două căni pe zi din această băutură delicioasă ne pot ajuta memoria, prin menținerea circulației sanguine în acea zonă a creierului. Oamenii de știință au investigat efectele consumului de cacao asupra memoriei, iar concluzia a fost unanimă:

Te-ar mai interesa: A apărut toată filmarea cu bătaia dintre Anamaria ...

„Diferite zone din creier au nevoie de mai multă sau mai puțină energie pentru a-și duce sarcinile la bun sfârșit. Reacția se numește acuplare neurovasculară și poate juca un rol major în prevenirea unor boli grave precum Alzheimer”. Jumătate din cei 60 de participanți la studiu, cu vârsta medie de 70 de ani, au băut timp de o săptămână cacao bogată în flavonoizi, antioxidanți puternici, iar cealaltă jumătate au consumat cacao slab calitativă.

Folosind mai apoi ultrasunetele, cercetătorii le-au măsurat nivelul de acuplare neurovasculară și au stabilit că absolut toți și-au îmbunătățit mai mult sau mai puțin memoria.

Te-ar mai interesa: Te balonezi excesiv? Mărirea splinei, a ficatului,...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private