marți, martie 2, 2021

Un studiu publicat în The Wall Street Journal condus de Andrea Petersen spune că dormitul cu partenerul aduce o multitudine de beneficii.

Unii cercetători au pornit de la ipoteza că cei care sunt într-o relație stabilă tind să fie mult mai sănătoși și să trăiască mai mult decât cei care sunt singuri.

Noul studiu contrazice concluzii anterioare care au arătat că femeile nu dorm la fel de bine cu altcineva în pat și că ambele sexe se mișcă destul de mult în momentul în care dorm.

Conform lui Wendy M. Troxel, specialist în psihiatrie și psihologie la Universitatea din Pittsburgh acestea sunt adevprate însă beneficiile psihologice a apropierii dintre parteneri sunt mai importante.

Dormitul împreună cu partenerul promovează sentimente pozitive precum siguranță și liniște, care micșorează nivelul de cortizol, un hormon de stres.

„Împărțitul așternuturilor cu cineva reduce inflamațiile și crește oxitocina, hormonul dragostei care este responsabil cu reducerea anxietății și care este produs în aceeași parte a creierului care controlează ciclurile de somn„ spune specialistul.

Știința nu se oprește aici cu rezultatele. Dacă vrei ca tu și partenerul să aveți o relație împlinită și fericită, cercetătorii susțin că ar trebui să dormiți dezbrăcați.

Este destul de logic că acest lucru îi apropie pe oameni și fac ca relația să se consolideze.

O cercetare făcută pe 1000 de englezi a relevat faptul că 57% dintre cupluri dorm dezbrăcați și se simt extrem de împliniți în timp ce mai puțin de jumătate din procentajul iubitorilor de pijamale au declarat că se simt la fel.

Ana Maria N.

Ultimele stiri

Parteneri