Sari la conținut

Ce boală cruntă riscă să devolte femeile care au o dietă bogată în carne şi grăsimi

Noi cercetări scot la iveală cât de dăunătoare pot fi carnea şi grăsimile consumate în exces.

Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la  Queensland Institute of Medical Research, şi de la Universitatea Queensland din Brisbane, Australia şi publlicat în American Journal of Clinical Nutrition, femeile care au o dietă bogată în carne şi grăsimi sunt mai predispuse la dezvoltarea cancerului ovarian. Deşi este destul de rar, cancerul ovarian are un potenţial letal crescut din cauză că este diagnosticat adesea în stadii avansate.

Din fericire, numeroase studii sugerează că o alimentaţie sănătoasă poate reduce semnificativ riscul unei femei de a dezvolta boala.

Mai puţină carne şi mai multe vegetale

Citeste si:

După ce au comparat dietele a 683 de femei diagnosticate cu cancer ovarian cu alimentaţia a 777 de femei sănătoase, oamenii de ştiinţă au descoperit că cele care aveau o dietă bogată în carne şi grăsimi erau cu 50% mai predispuse să dezvolte cancer ovarian decât cele care mâncau mai puţină carne şi mai multe vegetale.

Un alt studiu din 2010 publicat în American Journal of Clinical Nutrition care a anlizat mai multe cercetări a scos la iveală că există o legătură între consumul de carne roşie şi riscul dezvoltării cancerului ovarian. Cercetătorii au descoperit, de asemenea că riscul de cancer ovarian scade în cazul celor care consumă carne de pasăre sau de peşte.

,,Rezultatele noastre sugerează că prin scăderea consumului de carne procesată şi prin creşterea consumului de carne de pasăre şi de peşte, riscul de cancer ovarian este redus”, a declarat cercetătorul Penny Webb.

,,Potrivit studiului nostru, femeile care consumă carne procesată de câteva ori pe săptămână au un risc de cancer ovarian cu 20% mai mare decât femeile care nu consumă carne procesată mai puţin de o dată pe săptămână” a adăugat Webb. ,,În schimb, femeile care mănâncă mai multă carne de pasăre şi de peşte îşi scad cu 10-15% riscul de cancer ovarian”.

O cercetare din 2012 publicată în British Journal of Cancer a descoperit că femeile care consumă multe grăsimi sunt cu 28% mai predispuse la dezvoltarea cancerului ovarian. Grăsimile animale cresc considerabil riscul de cancer, spre deosebire de cele provenite din surse vegetale.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.