joi, august 18, 2022

Deşi este de preferat să gătiţi carnea la grătar în loc să o prăjiţi, specialiştii avertizează că grătarul cu cărbuni poate duce la contaminarea cărnii cu substanţe chimice periculoase care duc la apariţia cancerului.

„Grăsimile scurse pe cărbunii încinşi se transformă în hidrocarburi, care se reîntorc în carnea de pe grătar. Sunt toxici şi cresc riscul de apariţie a neoplaziilor digestive”, explică Ionuţ Ştefan, consultant în nutriţie la cabinetul „MC²” din Bucureşti.

Te-ar mai interesa: Adevărul despre capacul galben al băuturilor răcor...

Foarte nesănătoasă este şi carnea prăjită în ulei, unt sau untură. „Acest mod de preparare aduce un aport excesiv de trigliceride pentru organism, ceea ce creşte riscul afecţiunilor cardiovasculare”, precizează nutriţionistul.

Ceea ce obţineţi în urma prăjitului vor fi alimente greu digerabile, ce suprasolicită ficatul, vezica biliară şi pancreasul.

Cea mai nocivă este însă carnea pane. „Alăturarea dintre pesmet, ulei şi carne e cea mai indigestă şi calorică combinaţie”, avertizează Ionuţ Ştefan.

O ariantă sigură de gătit a cărnii este la cuptor. Nu acelaşi lucru se poate spune şi despre gătitul la microunde. „Există posibilitatea preparării neuniforme a cărnii, zona centrală putând să rămână insuficient preparată termic”, menţionează Ştefan Ionuţ.

Te-ar mai interesa: Cum arată fiica Iuliei Albu. Are doar 13 ani și e ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private