Ce boli crunte pot ascunde durerile de picioare. Afla ce pericole te-ar putea astepta

Ce boli crunte pot ascunde durerile de picioare. Afla ce pericole te-ar putea astepta
Ce boli crunte pot ascunde durerile de picioare. Afla ce pericole te-ar putea astepta

Comune pe cat par la prima vedere, durerile de picioare nu sunt simptome de trecut cu vederea. Da, sigur, ele pot aparea ca urmare a oboselii cauzata de plimbarile lungi sau statul in picioare pentru o perioada lunga dar, in acelasi timp, ele pot fi simptome ale unor afectiuni mai grave, precum bolile vasculare, diabetul sau cancerul.

Hipertensiunea arteriala. Printre cauzele durerilor de picioare putem remarca cu usurinta problemele cardiovasculare. Una dintre cele mai des intalnite astfel de probleme este hipertensiunea arteriala. Daca observati umflaturi la nivelul talpilor, si ele pot fi un simptom acre alaturi de durere sa indice aceasta problema. Aceste dureri se manifesta in special in timpul noptii, uneori persoanele afectate simtind si arsuri/gadilaturi in varfurile degetelor atat la membrele inferioare cat si cele superioare. Acestea sunt primele simptome. Netratate, problemele vasculare se pot agrava si in timp, bolnavii pot chiar ajunge sa-si piarda picioarele.

Diabetul. Arsurile si intepaturile de la nivelul degetelor de la picioare pot fi totodata simptome ale diabetului. In cazul acestei afectiuni, zaharul se va acumula in sange, afectand in timp venele de la nivelul picioarelor provocand in cele din urma dureri.

Varicele. Inflamatii ale venelor, varicele pot fi si ele extrem de dureroase. Acestea se pot trata, durerile ameliora ba chiar vindeca complet. Venele varicoase sunt o problema comuna, peste 25% din femei suferind de aceasta afectiune, care afectand doar venele superficiale nu este deloc periculoasa.

Continuarea pe lyla.ro. 

0 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
powered by Binbox