miercuri, noiembrie 30, 2022

Ce se întâmplă dacă bei prea multă apă? Este important să bei apă zilnic pentru ca organismul să funcționeze corect. Potrivit experților de la Mayo Clinic,  fiecare celulă, țesut și organ are nevoie de apă pentru a funcționa.

Acest lichid face posibile unele procese precum: menținerea temperaturii la niveluri normale, eliminarea deșeurilor prin urină, lubrifierea articulațiilor, printre altele. Cu toate acestea, consumul său ar trebui să fie moderat.

Te-ar mai interesa: Operația de cataractă are loc în 10 minute și este...

Potrivit portalului web La Vanguardia, consumul în exces de apă poate afecta negativ organismul în diverse moduri. În primul rând, atunci când există exces de lichid, rinichii nu îl pot procesa complet.

„Acest lucru se acumulează în organism, provocând disconfort care poate duce la greață, vărsături și diaree. Durerile de cap recurente sunt la fel de mult un semn de deshidratare ca și opusul. Consumând prea multă apă, concentrația de sare din sânge este redusă, ceea ce duce la creșterea celulelor în diferite organe ale corpului, inclusiv în creier.

Sursa: Unsplash

Sănătatea inimii este și ea afectată, deoarece acest exces de lichid crește volumul sângelui, punând presiune asupra vaselor de sânge și a inimii.

Te-ar mai interesa: Beneficiile rugăciunii asupra sănătății. Medicii a...

De asemenea, oboseala este, de asemenea, o altă consecință. „Rinichii, care sunt responsabili cu filtrarea apei, au misiunea de a menține un nivel echilibrat al fluidelor din sânge. Dacă obțin mai mult decât pot filtra, suprasolicitarea provoacă o reacție hormonală de stres care afectează mușchii și îi face să simtă oboseală generală”, detaliază La Vanguardia.

Câtă apă ar trebui să bei zilnic?

Trebuie avut în vedere că în rutina zilnică apa se pierde prin respirație, urină, transpirație și defecare. Această pierdere trebuie înlocuită prin consumul de produse și alimente care conțin apă.

Te-ar mai interesa: Horoscop 1- 15 decembrie 2022, cu Cristina Demetre...

Academiile Naționale de Științe, Inginerie și Medicină din Statele Unite indică o valoare aproximativă asupra cantității zilnice de lichide pentru oameni, în funcție de sexul acestora: aproximativ 3,7 litri pentru bărbați și 2,7 litri pentru femei, scrie sursa.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private