
Ce cauzează infecția cu trichomonas? Factorii de risc pe care trebuie să îi cunoașteți

Ce cauzează infecția cu trichomonas? Factorii de risc pe care trebuie să îi cunoașteți
Trichomonas este o boală cu transmitere sexuală (BTS) cauzată de un parazit protozoar mic, unicelular, numit Trichomonas vaginalis. Acest parazit se transmite de la o persoană la alta prin contact sexual.
La femei, zona corpului cel mai des afectată de această infecție este tractul genital inferior. La bărbați, aceasta este uretra. Parazitul nu infectează, de obicei, alte părți ale corpului, cum ar fi anusul, mâinile sau gura.
Factorii de risc pentru trichomoniază
Te-ar mai interesa: Metapneumovirusul uman, noul virus ucigaș. Simpto...
Persoanele care prezintă un risc crescut de a se infecta cu trichomonas sunt:
Până la 70% dintre persoane nu prezintă niciun simptom. În special, bărbații cu trichomoniază sunt adesea complet asimptomatici.
Atunci când sunt prezente simptome, acestea pot afecta în mod diferit bărbații și femeile. Aceste simptome variază ca gravitate de la cazuri minore de iritație la cazuri mai extreme de inflamație însoțită de secreții lichide.
Simptomele pentru femei includ:
Simptomele pentru bărbați includ:
Această boală cu transmitere sexuală specifică poate crește riscul unei persoane de a contracta virusul SIDA (HIV), pe lângă alte infecții cu transmitere sexuală. Acest risc crescut se datorează inflamației provocate de parazit.
Te-ar mai interesa: Semne de alarmă că ai deficit de potasiu – m...
Trichomonas este asociat cu mai multe complicații de sănătate pentru femeile însărcinate, și anume: naștere timpurie, ruptura prematură a membranelor, greutate mică la naștere pentru bebeluși (mai puțin de 2,5 kg), posibila transmitere a infecției la copil în timpul nașterii. Potrivit medicilor, infecția poate fi tratată cu antibiotice în timpul sarcinii.
Tratamentul pentru trichomoniază
Te-ar mai interesa: Spondilita anchilozantă predipsune la fibroză pulm...
Această boală cu totul specială este ușor de tratat atât la bărbați, cât și la femei, inclusiv la cele care sunt însărcinate. Cel mai frecvent, tratamentul constă într-o singură doză de metronidazol sau tinidazol. Acestea sunt medicamente antibiotice care ucid paraziții. Acestea sunt disponibile sub formă de pilule și se administrează pe cale orală.
Este important ca atât dumneavoastră, cât și partenerul dumneavoastră sexual să primiți medicația corespunzătoare. De asemenea, ar trebui să vă abțineți de la sex timp de o săptămână după tratament. Puteți preveni infecția cu trichomonas folosind prezervative sau abținându-vă de la sex, potrivit Pro News.
Te-ar mai interesa: Alimente care ajută la prevenirea cheagurilor și a...
Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.
Urmăriți Doctorul Zilei și pe Google News.
Ne puteti de asemenea urmari si pe Telegram.