miercuri, noiembrie 25, 2020
Elena Oceanu

Persoanele care au o dietă bogată în fibre trăiesc mai mult, potrivit unui studiu la care au participat aproape un milion de oameni.

Potrivit cercetătorilot chinezi, explicația ar fi că fibrele scad riscul dezvoltării bolilor cronice, inclusiv al infarctului, accidentului vascular cerebral sau al cancerului.

Yang Yang, de la Shanghai Cancer Institute din China, și colegii săi au publicat studiul în American Journal of Epidemiology.

Ei au extras date din 17 studii anterioare la care au participat 982,411  de femei și bărbați, majoritatea din Europa.

CUM SĂ MĂNÂNCI MAI MULTE FIBRE

Specialiştii în nutriţie vă recomandă să mâncaţi între 25 şi 35 de grame de fibre pe zi, cantitate pe care o puteţi lua din fructe proaspete, cereale şi legume de sezon. Ca să vă obişnuiţi să mâncaţi fructe şi legume, este indicat să începeţi cu cele pe care le preferaţi.Dacă suferiţi de diabet şi vă este greu să vă controlaţi glicemia, este posibil să fie şi din cauza deficitului de fibre. Acestea întârzie în mod normal absorbţia zahărului, ajutând organismul să controleze mai bine nivelul zahărului din sânge. În aceste condiţii, este important să vă hrăniţi cu legume proaspete. Mazărea, fasolea şi orezul brun sunt o alegere bună.

Trei reguli simple:

– Consumă zilnic cinci porții de fructe și legume

– Bazează-te pe cerealele integrale

– Începe ziua cu un mic-dejun bogat în fibre: cereale integrale sau ovăz cu fructe proaspete sau uscate.

Parteneri