sâmbătă, septembrie 24, 2022

Vaccinul Covid la femeile care alăptează are un efect neașteptat. Mai exact, anticorpii se transmit bebelușului care va fi, de asemenea, protejat. 

Un nou studiu, publicat în Jurnalul Asociației Medicale Americane (JAMA), a constatat că vaccinarea împotriva COVID-19 determină o cantitate impresionantă de anticorpi în laptele matern timp de până la 6 săptămâni după vaccinare.

Dr. Danelle Fisher, medic pediatru și președinte de pediatrie la Centrul de Sănătate Providence Saint John din Santa Monica, California, consideră „incredibil de încurajator” faptul că anticorpii au fost găsiți la sugari de câteva săptămâni.

Te-ar mai interesa: Temperatura optimă în casă. Medic: Aceasta este că...

Studiul a fost făcut pentru Pfizer

„Începem prin a le oferi mamelor protecție care sperăm să  dureze și pe care o pot transmite bebelușului. Și se pare că asta se întâmplă ”, a declarat Fisher pentru Healthline.

Potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA (CDC), vaccinurile COVID-19 nu sunt considerate un factor de risc pentru sugari în timpul sarcinii sau alăptării.

„Vaccinează-te, deoarece chiar și o cantitate mică de anticorpi este mai bună decât nimic. Și nu există vaccin pentru copii în acest moment. Și știm cât de incredibil de valoros este laptele matern „, a spus dr. Fisher.

Te-ar mai interesa: Vă mai aduceți aminte de Dr. Quinn? Este fabulos c...

Acest studiu special a implicat doar vaccinul Pfizer. „Putem extrapola probabil rezultatele la vaccinul Moderna, deoarece vaccinurile Pfizer și Moderna sunt incredibil de similare în modul în care oferă protecție”, a aăugat medicul pediatru.

Ambele sunt vaccinuri ARN mesager (ARNm). „Pot spune cu încredere pacienților că recomand cu tărie vaccinarea pentru toată lumea, în special pentru mamele însărcinate și care alăptează”, a spus Fisher.

Te-ar mai interesa: Noi stenograme explozive în cazul lui Visarion Ale...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private