sâmbătă, august 20, 2022

Întinerirea cu ajutorul injecţiilor se plăteşte şi la nivelul moralului, arată un studiu realizat de cercetători britanici. Persoanele care fac injecţii cu botox sunt mai înclinate să se simtă deprimate.

Făcute în doze mari, injecţiile cu botox şterg orice expresie facială, inclusiv pe cea de bucurie. Potrivit rezultatelor studiului efectuat la Universitatea din Cardiff, femeile care au făcut tratament pe bază de toxină botulinică la faţă prezintă un nivel de depresie cu 50% mai ridicat decât cele care nu au făcut astfel de injecţii.
Cum s-ar explica legătura dintre injecţii şi depresie? Conform cercetătorilor, acest lucru se datorează faptului că botoxul imobilizează muşchii şi împiedică expresia facială, lucru valabil şi pentru expresiile pozitive cum ar fi zâmbetul, inhibat de produsul injectat. Fiindcă nu mai primeşte semnale pozitive legate de acest tip de stimulări, creierul ar fi astfel expus riscului de depresie.

Te-ar mai interesa: Margherita de la Clejani, în lacrimi: Nu am fost „...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private