duminică, decembrie 6, 2020
Virgil Munteanu

Când vine vorba să alegeți între ceai și cafea cea mai bună opțiune este să le consumați pe amândouă.

Oamenii de știință au descoperit că persoanele care savurează o ceașcă de cafea pe zi au un risc de atac cerebral cu 20% mai scăzut decât cei care nu consumă cafea. Și în cazul celor care preferă ceaiul verde și consumă cel puțin 4 cești pe zi, efectul este similar. Însă, aceste două băuturi bogate în antioxidanți protejează împotriva celor mai grave afecțiuni în moduri diferite, de aceea cele mai importante beneficii apar atunci când sunt consumate împreună.

În cadrul studiului publicat în jurnalul American Heart Association au fost analizate date de la aproximativ 84.000 de adulți japonezi pe o perioadă de 13 ani.

,,Acesta este primul studiu care analizează efectele ceaiului verde și al cafelei asupra sistemului cardiovascular. Consumând ceai verde zilnic îți poți reduce semnificativ riscul unui accident vascular cerebral,” spune Yoshihiro Kokubo, medic la Centrul Național de Cardiologie din Japonia.

În plus, un studiu anterior al Institului Naţional de Cancer din SUA a demonstrat că în cazul persoanelor de vârstă mijlocie, cafeaua aduce beneficii nesperate. Mai exact, 3 ceşti pe zi pot prelungi viaţa cu câţiva ani, conform noilor descoperiri ale oamenilor de ştiinţă. Studiul care a cuprins 500.000 de persoane de vârstă mijlocie a descoperit că cei care consumă cafea îşi scad considerabil riscul de deces din cauza afecţiunilor respiratorii, cardiovasculare, diabetului sau infecţiilor.

 

Parteneri