Ce efect uimitor are dieta cu avocado?

Ce efect uimitor are dieta cu avocado?
Ce efect uimitor are dieta cu avocado?

Un avocado pe zi scade nivelul colesterolului rău, potrivit cercetătorilor.

Dieta cu avocado reduce și alte grăsimi din sânge care provoacă boli de inimă. Cercetătorii spun că un avocado pe zi înlocuiește grăsimile nesănătoase din alimentați cu cele beenfice.

”În SUA, avocado nu este consumat foarte des și oamenii nu știu cum să-l includă în dietă. Recomand să fie folosit în salate, în sandvișuri sau alături de pește și carne de pui”, a explicat coordonatorul studiului Penny Kris-Etherton, șeful comitetului de nutriție a Asociației Americane a Inimii

Puteți mânca avocado cu pește sau pui

Puteți mânca avocado cu pește sau pui

Într-un studiu, 45 de persoane obeze sau supraponderale cu vârste între 21 și 70 de ani au furmat trei diete pentru scăderea colesterolului. Înainte de începerea dietelor, participanții au avut o alimentație tipic americană-34% dintre calorii proveneau din grăsimi, 51% din carbohidrați și 16% din proteine-.
avv

Au fost apoi împărțiți în grupuri, primul grup au urmat o dietă săracă în grăsimi fără avocado, al doilea grup o dietă cu conținut moderat de grăsimi, fără avocado și al treilea grup o dietă cu conținut de grăsimi moderat și cu un avocado pe zi.

Puteți adăuga avocado în salate

Puteți adăuga avocado în salate

În cazul celor cu un nivel crescut de LDL această scădere este echivalentă cu 10%.

LDL a scăzut cu 8.3 mg/dL în cazul celor din al doilea grup și cu 7.4 mg/dL  în cazul celor din primul grup.

Rezultatele au fost publicate în revista Asociației Americane a Inimii.

0 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook