vineri, februarie 26, 2021

Avocado – unul din fructele din ce în ce mai iubite de români și din ce în ce mai des întâlnit pe mesele noastre. Dar cum ne influențează sănătatea consumul zilnic de avocado?

Avocado este un fruct bogat în grăsimi sănătoase, iar un cosum zilnic aduce numai beneficii asupra organismului nostru.

Deși este bogat în calorii și grăsimi, acestea sunt din cele monosaturate, care dacă vin în cantități potrivite sunt benefice. Grăsimea bună crește nivelul colesterolului bun HDL și reduce colesterolul rău LDL.

Iată câteva dintre cele mai abundente substanțe nutritive, într-o singură porție de 100 de grame de avocado:

  • Vitamina K: 26% din valoarea zilnică necesară (DV)
  • Folat: 20% din DV
  • Vitamina C: 17% din DV
  • Potasiu: 14% din DV
  • Vitamina B5: 14% din DV
  • Vitamina B6: 13% din DV
  • Vitamina E: 10% din DV
  • De asemenea, conține cantități mici de magneziu, mangan, cupru, fier, zinc, fosfor și vitaminele A, B1 (tiamină), B2 (riboflavină) și B3 (niacină).

Acest lucru vine cu 160 de calorii, 2 grame de proteine și 15 grame de grăsimi sănătoase. Deși conține 9 grame de carbohidrați, 7 dintre acestea sunt fibre, deci există doar 2 carbohidrați neti, ceea ce face ca acesta să fie un aliment vegetal prietenos cu conținut scăzut de carbohidrați.

Ajută la îmbunătățirea procesului de digestie

Fiind bogat în fibre dietetice, neplăcerile provocate de constipație, pot fi evitate cu ajutorul acestui minunat fruct.

Beneficii asupra frumuseții pielii și a părului

Datorită vitaminelor liposolubile și grăsimilor monosaturate, avocato este un real ajutor și când vine vorba de aspectul exterior. Consumul regulat al acestui aliment aduce în timp beneficii asupra pielii și a părului, oferindu-le strălucire.

Avocado este încărcat cu antioxidanți puternici care vă pot proteja ochii

Avocado nu numai că mărește absorbția antioxidantă din alte alimente, ci și ele sunt bogate în antioxidanți.

Aceasta include carotenoidele luteina și zeaxantina, care sunt incredibil de importante pentru sănătatea ochilor.

Studiile arată că acestea sunt legate de un risc redus drastic de cataractă și degenerescență maculară, care sunt frecvente la adulții în vârstă.

Prin urmare, consumul de avocado ar trebui să beneficieze sănătatea ochilor pe termen lung.

 

 

Ultimele stiri

Parteneri