luni, noiembrie 30, 2020
Elena Oceanu

Două-trei partide de sex pe săptămână vă pot scăpa de stres, vă vor creşte imunitatea şi vor reduce riscul apariţiei bolilor cardiovasculare, arată site-ul medical WebMd.

1. Scăpaţi de stres.
Datorită hormonilor pe care corpul îi eliberează în timp ce faceţi dragoste, organismul se destresează. În plus, scade tensiunea arterială, arată cercetătorii sco- ţieni în publicaţia „Biological Psychology“. Aceştia au studiat 24 de femei şi 22 de bărbaţi, pe care i-au supus unor activităţi stresante, precum vorbitul în public, la scurt timp după ce făcuseră dragoste. Cei abstinenţi au avut performanţe mai proaste decât aceia care făcuseră sex. Simplele îmbrăţişări pot duce şi ele la scăderea tensiunii, deoarece corpul eliberează hormoni de liniştire, cum este oxitocina.
2. Vă creşte imunitatea O activitate sexuală regulată vă ajută să fiţi în formă şi din punct de vedere psihic. Studiile au arătat că acelora care fac dragoste de două sau de trei ori pe săptămână le creşte nivelul anticorpilor din organsim. S-a văzut, de exemplu, că nivelul imunoglobulinelor (IgA) este mai ridicat la persoanele care fac sex regulat.

3. Ardeţi calorii
O jumătate de oră de sex înseamnă 85 de calorii pierdute sau chiar mai mult. „Sexul este o modalitate foarte eficientă de a face exerciţii“, consideră Patti Britton, medic sexolog şi preşedinte al Asociaţiei Americane a Educatorilor şi Terapeuţilor Sexuali.

4. Scade riscul bolilor
cardiovasculare. Efortul pe care îl depuneţi în timpul unui act sexual nu provoacă infarct, susţin cercetătorii într-un studiu publicat în „Journal of Epidemiology şi Community Health“. Mai mult, sexul previne riscul de a face o boală cardiovasculară. Un alt studiu a arătat că bărbaţii care făceau sex în mod regulat erau de două ori mai puţin expuşi riscului de infarct decât cei care aveau un raport sexual mai puţin de o dată pe lună.

5. Creşte stima de sine.
Sexul îi face pe oameni să se simtă mai bine şi îi ajută să aibă mai multă încredere în ei. „Este unul dintre motivele pentru care oamenii fac sex“, explică terapeutul Gina Ogden.

6. Îmbunătăţiţi intimitatea
în cuplu. Orgasmul creşte nivelul de oxitocină (hormonul dragostei) din organism. „Cu cât contactul este mai profund şi apropierea mai mare, cu atât nivelul de oxitocină este mai ridicat“, afirmă cercetătorii de la Universitatea Pittsburgh şi de la Universitatea Carolina de Nord. Un alt efect pe care îl are oxitocina asupra oamenilor este acela că îi face mai generoşi unul cu celălalt.

7. Scăpaţi de dureri.
Când faceţi dragoste, creşte nivelul endorfinelor din creier. Acestea scad intensitatea durerilor. Aşadar, dacă vă supără articulaţ iile sau vă doare capul, o partidă de sex cu partenerul vă poate scăpa de probleme.

8. Reduceţi riscul cancerului
de prostată. Ejaculările frecvente pot reduce riscul cancerului de prostată, arată un studiu al cercetătorilor australieni, publicat în „British Journal of Urology International“. Aceştia au urmărit bărbaţi diagnosticaţi cu cancer de prostată, dar şi bărbaţi sănătoşi, şi au descoperit că aceia care aveau mai mult de cinci ejaculări pe săptămână era un risc mai mic de a dezvolta cancer de prostată, după împlinirea vârstei de 30 de ani.

9. Vă întăriţi muşchii
pelvieni. Sexul este mai bun decât exerciţiile Kegels. În plus, veţi simţi mai multă plăcere şi veţi reduce riscul de a suferi de incontinenţă urinară la bătrâneţe.

10. Veţi dormi mai bine.
Tot „hormonul dragostei“ este şi cel care o să vă aducă somnul mai repede. Iar somn profund înseamnă că o să vă simţiţi mai odihnit şi mai energic a doua zi. În plus, riscul de a câştiga în greutate va fi mai mic.

Parteneri