duminică, ianuarie 23, 2022

Ca si orice alta alergie, alergia la soare este o reactie imunitara a organismului, de aceasta data o reactie impotriva luminii soarelui. 

Cel mai comun simptom este o reactie alergica de tip urticare, rosie, cu senzatie de mancarime la nivelul pielii care poate aparea dupa doar cateva minute de la expunere. Ce se intampla atunci cand soarele straluceste pe pielea unei persoane alergice? Ei bine, pielea afectata, este recunoscuta de catre sistemul imunitar ca si corp strain, acesta actionand in consecinta, incercand sa elimine problema aparuta. Desi in prezent oamenii de stiinta inca nu s-au pus de acord in privinta cauzelor care duc la alergiile solare, unii sunt de parere ca acestea ar fi mostenite. Iata in cele ce urmeaza, cateva exemple de alergii la soare comune:

Te-ar mai interesa: Cât de efeciente sunt măștile? Experiment realizat...

1.Eruptia polimorfa. Cea mai raspandita alergie solara dintre cele cunoscute este Eruptia polimorfa (PMLE – Polymorphous Light Eruption eng.) care apare la 10 pana la 15% din populatie. Dupa arsurile solare, aceasta este cea mai raspandita problema cauzata de astrul care ne-a dat viata, Alergia la soaremanifestata printr-un fel de reactie alergica pe piele a persoanelor afectate, reactie care variaza de la persoana la persoana in intensitate.

Continuarea pe Lyla.ro

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private