joi, august 5, 2021

Deshidratarea cronică nu este doar pierderea excesivă de apă din organism pentru o perioadă lungă de timp, ci și pierderea de electroliți și minerale vitale.

Hidratarea este un concept simplu, dar crucial

pentru corpul uman. Importanța hidratării proprii a fost subliniată de nenumărate ori ca parte vitală a unui stil de viață sănătos. Unii experți recomandă să se bea 16 cani (3,5 litri) de apă pentru femei și 11 (2,5 litri) pentru bărbați. Cu toate acestea, probabil pentru că este un concept atât de de bază, uităm adesea să servim acel pahar de apă.

Acest lucru duce adesea la deshidratare. Când deshidratarea are loc pentru o perioadă prelungită de timp și o persoană consumă mai puține lichide hidratante în comparație cu cantitatea de apă pe care o pierde într-o zi, aceasta duce la deshidratare

cronică.

Impactul deshidratării cronice asupra corpului uman

Deshidratarea cronică nu este doar pierderea excesivă de apă din organism pentru o perioadă lungă de timp, ci și pierderea de electroliți și minerale vitale.

Un echilibru adecvat de apă, electroliți și minerale ajută corpul nostru să funcționeze corect și atunci când consumul acestuia este deficitar, poate duce la probleme comune, dar persistente, cum ar fi crampe musculare, oboseală, amețeli, ceață cerebrală. Acest lucru se manifestă sub formă de efort excesiv, diaree, gripă sau chiar pierderea cunoștinței.

De asemenea,

poate afecta negativ diferite funcții, cum ar fi controlul temperaturii corpului, eliminarea deșeurilor prin rinichi, menținerea unui metabolism sănătos și reglarea tensiunii arteriale.

Semne de deshidratare cronică

Persoanele care sunt cele mai susceptibile la deshidratarea cronică sunt – cele care se luptă cu o boală precum diabetul, sportivii activi și cei care sunt prea tineri sau bătrâni pentru a consuma lichide. . Pentru a trata cu succes deshidratarea cronică, este important să recunoaștem mai întâi semnalele pe care corpul nostru ni le dă în mod obișnuit atunci când este deshidratat.

1. Gură uscată și / sau respirație urât mirositoare:

Glandele noastre salivare produc mai mulți agenți antibacterieni. Cu toate acestea, atunci când suntem deshidratați, acesta încetează să mai producă salivă, provocând creșterea bacteriană și respirația urât mirositoare. Lipsa salivei are ca rezultat și uscăciunea gurii și crăparea buzelor.

2. Piele uscată sau îmbujorată:

Deshidratarea are ca rezultat pierderea elasticității și umezelii, care poate provoca uscăciune sau înroșire a pielii.

3. Dureri de foame:

Lipsa de hidratare este adesea confundată de anumite organe,

cum ar fi ficatul, ca lipsă de energie și ne transmite semnale confuze cum ar fi starea de foame. Așadar, data viitoare când tânjești după chipsuri sau ciocolată, optează pentru o băutură hidratantă plină cu electroliți.

4. Migrene sau dureri de cap

Când ne este dor să ne hidratăm pe parcursul zilei, creierul nostru se îndepărtează de craniu, provocând deshidratare, dureri de cap sau chiar migrenă în cazul deshidratării cronice.

5. Verificarea culorii urinei:

Urina de culoare galben intens este un semn de avertizare că organismul dumneavoastră nu primește o cantitate adecvată de hidratare.

Tratarea deshidratării cronice

Cea mai simplă, dar eficientă metodă de a trata sau chiar mai bine, de a evita deshidratarea cronică este inversarea procesului și completarea pierderii pe care corpul a avut-o, dar rapid. Aceasta înseamnă că doar apa potabilă nu va fi suficientă. Trebuie să încorporați în dietă lichide care conțin minerale, vitamine și electroliți precum potasiu, magneziu, calciu.

Păstrarea sticlelor reîncărcabile pentru a sorbi în mod regulat băuturile bogate în electroliți, de preferință cu conținut scăzut de zahăr, vă va ajuta să țineți la distanță deshidratarea. Î

În plus, schimbați acele pachete de chipsuri și băuturi răcoritoare pentru fructe proaspăt tăiate, piureuri, nuci și fructe uscate, muguri și alte opțiuni mai sănătoase, care vă vor reîncărca corpul cu fibre și substanțe nutritive.

Importanța hidratării nu poate fi niciodată supraevaluată. Este cel mai vital lucru care ne menține viața și corpul în mod eficient și putem evita nenumărate probleme de sănătate doar asigurându-ne că ne menținem hidratați.

 

Ultimele stiri

Parteneri