vineri, octombrie 22, 2021

Sucul proaspăt de pepene roşu este unul dintre cele mai eficiente remedii împotriva febrei musculare. Datorită conţinutului de L-citrulină, această băutură răcoritoare şi delicioasă scurtează timpul de

recuperare în urma antrenamentelor şi creşte perfornanţele sportive.

L-citrulina este un aminoacid vital pentru menţinerea sănătăţii metabolice deoarece ajută la regularizarea producţiei de monoxid de azot şi, astfel, la controlul fluxului sanguin. Monoxidul de azot este esenţial pentru fluxul sanguin în muşchi, pentru funcţia reproductivă, pentru alimentarea muşchilor cu hormoni şi combustibil, pentru oxigenarea ţesuturilor şi, în general, pentru creşterea nivelului de energie.

În cadrul unui studiu publicat în jurnalul Agricultural and Food Chemistry, oamenii de ştiinţă au testat sucul

natural de pepene, sucul de pepene îmbogăţit cu L-citrulină şi o altă băutură cu L-citrulină. Cele trei băuturi au fost consumate de voluntari cu o oră înaintea începerii exerciţiilor. La sfârşitul antrenamentului, doar sucul natural de pepene şi sucul de pepene îmbogăţit cu L-citrulină au eliminat febra musculară a voluntarilor.

Un alt studiu realizat la Universitatea Purdue a scos la iveală faptul că pepenele roşu ajută la prevenirea bolilor de inimă prin reducerea nivelului de colesterol rău şi prin împiedicarea depunerilor de grăsime pe pereţii vaselor de sânge.

 

Ultimele stiri