Sari la conținut

Ce este iodul și de ce este important pentru organism. Plus – alimente în care se găsește

Iodul este un mineral fundamental pentru organism, dar acesta nu poate fi sintetizat de organism și trebuie preluat din dieta noastră zilnică.

În general, iodul este găsit în fructele de mare, deoarece oceanul este sărat sau în sarea iodată. Iodul este un mineral absorbit de tractul intestinal, transportat în fluxul sanguin, apoi preluat de glanda tiroidă, unde cu ajutorul lui produce hormoni. O cantitate ideală de iod stimulează arderile metabolice și previne problemele tiroidiene.

Iodul – te ajută să previ hipotiroidismul și tiroxina, hormonul care controlează arderile metabolice

  • este eficient pentru sistemul nervos și adjuvant în dezvoltarea copiilor în timpul sarciniilor
  • ajută la arderea grăsimilor
  • iodul ajută la sănătatea unghiilor și părului

Iodul se găsește în pește și alimente de origine oceanică

Ceapă, sfeclă, spanac, castravete, fasole verde

Cașcaval

Cu toate acestea, dacă ai probleme cu tiroida sau iei medicamente pentru afecțiuni maniaco-depresive, trebuie să te consulți cu medicul înainte de a integra alimentele bogate în iod în alimentația ta

Ana Maria Nitu

Ana Maria Nitu, studiază la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, a fost jurnalist la Evenimentul zilei, www.evz.ro si Doctorulzilei, www.doctorulzilei.ro

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel