Sari la conținut

Articulația care leagă coloana de bazin îți dă dureri atroce? Iată cauza și ce e de făcut

Te lupți cu dureri care pleacă dintr-o singură zonă a corpului? Mai exact din zona lombară și ajung în fesa sau în zona inghinală? Mergi la medic! Acestea pot fi simptome ale prezenței unei anumite disfuncțiuni a articulației de la coloana vertebrală și bazin.

În termeni medicali poartă numele de Sindromul Sacroiliac. Practic, este o disfuncție a articulației dintre coloana vertebrală și bazin, o afecțiune la nivelul articulației sacroiliace.

Medicii spun că femeile au un risc mare de a dezvolta acest sindrom. Explicația este aceea că pelvisul lor suferă modificări serioase la momentul nașterii și astfel apare aceste deformări de natură degenerativă. Din păcate, durerile sunt destul de serioase și de aceea trebuie să mergi la medic pentru investigații, diagnostic și tratament.

Iată care sunt principalele semne și simptome:

  • Durere lombară. Aceasta poate să fie ușoară, medie sau accentuată. De cele mai multe ori, durerea este simțită într-o singură parte. Destul de rar apare în ambele părți.
  • De regulă, durerea ajunge în zona inghinală, în șolduri. Uneori apare și senzația de amorțire, de furnicătură.
  • Este afectată postura corpului dar și mersul. Explicația este aceea că pacienta va avea o anumită rigiditate a spatelui. Nu va putea executa cu lejeritate mișcările.

Cum se stabilește diagnosticul:

Pacienta va efectua un RMN însă și anamneza este importantă. Medicul specialist ortoped este cel ce va stabili diagnosticul în urma mai multor investigații. De asemenea, va avea loc și stabilirea diagnosticului diferențiat. Boala seamănă ca simptomatologie cu o mulțime de alte afecțiuni. Uneori, poate fi confundată și cu hernia de disc. De aceea, sunt necesare investigații și analize multiple.

În ce constă tratamentul:

Tratamentul este de cele mai multe ori conservator. Un rol foarte important îl are fizioterapia însă sunt necesare multe ședințe. De asemenea, medicul specialist va prescrie și termoterapie, tratament injectabil cu antiinflamatoare, calmante, analgezice. Practic, tratamentul are ca scop reducerea spasmelor musculare. Se va ținti și corectarea poziției corporale. Nu în ultimul rând beneficii aduce și kinetoterapia.

Rusen Anca

Sunt editor, jurnalist pe sănătate de 8 ani. De ce presă medicală? Fiindcă din cei 15 ani de presă, cel mai mult am iubit sănătatea. Să scriu despre tot ceea ce înseamnă sănătatea în viața unui individ cred că mă definește ca om. Și recunosc: regret că nu am făcut medicină! Practic, sănătatea este cel mai frumos dar pe care l-am primit și paradoxal, singurul pe care îl neglijăm. Fiindcă cel mai mult ne doare un diagnostic care îți ia răsuflarea și care îți pune sufletul la încercare. Boala te împovărează atât sufletește cât și fizic. Scriu fiindcă sănătatea trebuie prețuită și lipsa ei costă enorm. Cred cu tărie că primul pas spre sănătate este cunoașterea, informarea și educarea. Mai exact, ceea ce facem noi, jurnaliștii. Oferim cititorilor noștri accesul la informații corecte, atent documentate medical. În felul acesta, eu simt că pot contribui puțin la tot ceea ce înseamnă prevenția unor boli!

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel