sâmbătă, decembrie 5, 2020
Rusen Anca

Te lupți cu dureri care pleacă dintr-o singură zonă a corpului? Mai exact din zona lombară și ajung în fesa sau în zona inghinală? Mergi la medic! Acestea pot fi simptome ale prezenței unei anumite disfuncțiuni a articulației de la coloana vertebrală și bazin.

În termeni medicali poartă numele de Sindromul Sacroiliac. Practic, este o disfuncție a articulației dintre coloana vertebrală și bazin, o afecțiune la nivelul articulației sacroiliace.

Medicii spun că femeile au un risc mare de a dezvolta acest sindrom. Explicația este aceea că pelvisul lor suferă modificări serioase la momentul nașterii și astfel apare aceste deformări de natură degenerativă. Din păcate, durerile sunt destul de serioase și de aceea trebuie să mergi la medic pentru investigații, diagnostic și tratament.

Iată care sunt principalele semne și simptome:

  • Durere lombară. Aceasta poate să fie ușoară, medie sau accentuată. De cele mai multe ori, durerea este simțită într-o singură parte. Destul de rar apare în ambele părți.
  • De regulă, durerea ajunge în zona inghinală, în șolduri. Uneori apare și senzația de amorțire, de furnicătură.
  • Este afectată postura corpului dar și mersul. Explicația este aceea că pacienta va avea o anumită rigiditate a spatelui. Nu va putea executa cu lejeritate mișcările.

Cum se stabilește diagnosticul:

Pacienta va efectua un RMN însă și anamneza este importantă. Medicul specialist ortoped este cel ce va stabili diagnosticul în urma mai multor investigații. De asemenea, va avea loc și stabilirea diagnosticului diferențiat. Boala seamănă ca simptomatologie cu o mulțime de alte afecțiuni. Uneori, poate fi confundată și cu hernia de disc. De aceea, sunt necesare investigații și analize multiple.

În ce constă tratamentul:

Tratamentul este de cele mai multe ori conservator. Un rol foarte important îl are fizioterapia însă sunt necesare multe ședințe. De asemenea, medicul specialist va prescrie și termoterapie, tratament injectabil cu antiinflamatoare, calmante, analgezice. Practic, tratamentul are ca scop reducerea spasmelor musculare. Se va ținti și corectarea poziției corporale. Nu în ultimul rând beneficii aduce și kinetoterapia.

Parteneri