marți, mai 24, 2022

Terapia cu ozon, numită și ozonoterapia, este o procedură utilizată de zeci de ani în medicina preventivă și de regenerare. Aceasta presupune oxigenarea țesuturilor.

Ozonoterapia poate îmbunătăți metabolismul, poate detoxifia organismul, ajută la stimularea sistemului imunitar și la regenerarea naturală a organismului nostru.

Aceasta presupune recoltarea unei cantități de sânge și îmbogățirea ei cu oxigen. Sângele este, mai apoi, introdus în organism pentru toate beneficiile asociate.

Te-ar mai interesa: 6 cele mai bune obiceiuri pentru pierderea grăsimi...

Terapia cu ozon, tot mai populară

Terapia cu ozon ameliorează sau tratează diferite afecțiuni din sfera bolilor reumatismale, stomatologice și chiar veterinare.

Precizarea a fost făcută de președintele Federației Mondiale de Ozonoterapie, doctorul Ștefan Tiron, la o conferință de profil care se desfășoară timp de trei zile la București.

Medicul a menționat că în România sunt aproximativ 500 de specialiști care utilizează această terapie și a explicat în ce constă procedeul.

Multe lucruri se fac cu ozonoterapie: injecții subcutanate cu ac foarte fin care dor foarte puțin, injecţii mai profunde, intramusculare, intraarticulare și cea mai importantă manevră este autohemoterapia.

Te-ar mai interesa: Hipertensiune arterială: Mirosul cel mai frecvent ...

Se scoate într-un borcan de la pacient între 100 și 200 de ml de sânge, în borcanul respectiv se bagă ozon, sângele din negru cum e sângele venos se transformă într-un sânge, hai să zicem, arterial roșu aprins şi după aia se schimbă robinetul și sângele reintră în corp, făcându-și datoria şi oxigenând, ozonizând întregul corp cu rezultate excepționale”, a explicat medicul Ștefan Tiron, potrivit RRA.

Te-ar mai interesa: Ce efect au energizantele asupra creierului nostru...

Realizator: Medicul Ștefan Tiron a mai adăugat că în prezent terapia cu ozon se realizează doar în sistemul privat, unde o singură ședință costă între 40 și 60 de lei.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private