Sari la conținut

Ce este vitamina P? TOP 5 beneficii pentru sănătate şi principalele surse alimentare

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
învineţirea pielii, un semn al deficitului de această vitamină

Din cuprinsul articolului

Numită şi citrină, vitamina P reprezintă un complex de flavonoide şi antioxidanţi necesari pentru sănătatea organismului, cu certe proprietăţi antiinflamatorii, ajutând la normalizarea permeabilităţii vaselor de sânge.

Daca ai observat că pielea se învineţeşte mai uşor, că îţi sângerează gingiile, iar vasele capilare se sparg tot mai des este posibil să o carenţă de vitamina P. Astfel, deficitul de vitamina P se manifestă prin hemoragii cutanate, iar organismul devine mai vulnerabil în faţa hepatitei, diabetului si nefritei. Specialiştii recomandă o cantitate zilnică de aproximativ 10-20 de miligrame.

Administrarea suplimentelor de vitamina P este indicată în spasme, pelagră, migrene, arterite, degerături, răceli, artrită, hipertensiune arterială, varice, arsuri, potrivit bzi.ro. De asemenea, vitamina P ajută la creşterea nivelului de calciu în organism şi protejează împotriva efectelor razelor X.

Iată principalele cinci beneficii medicale ale aceste vitamine:

  1. Îmbunătăţeşte activitatea inimii
  2. Întăreşte sistemul imunitar
  3. Reduce inflamaţia din corp
  4. Optimizează activitatea cerebrală
  5. Previne apariţia cancerului

Alimente bogate în vitamina P

– citrice

– ciocolata neagră

– fructe de pădure

– mere

– ceai verde

– vinul roşu

– legumele cu frunze verzi (spanac, brocolli, varză)

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel