Sari la conținut

Ce exerciții fizice sunt indicate persoanelor care au avut Covid-19?

sport

Exercițiile fizice sunt esențiale într-un stil de viață sănătos și echilibrat. Cu toate acestea, medicii recomandă ca acestea să fie efectuate în mod diferit de către persoanele care s-au contruntat cu infecția cauzată de virusul SARS-CoV-2. Anumite persoane manifestă simptome pe termen lung, prin urmare, medicii recomandă exerciții fizice de o intensitate redusă.

Boala Covid-19 poate cauza manifestări pe termen lung, condiție medicală numită și Long Covid. Acest lucru caracterizează o rezistență scăzută a organismului, care este încă în proces de recuperare.

În acest sens, medicii insistă ca persoanele care au suferit de Covid-19, însă își doresc să reia activitatea fizică, să o facă la o intensitate mai scăzută pentru început.

Exerciții fizice potrivite pentru persoanele care au avut Covid-19

Antrenamentul fizic aduce beneficii notabile atât pentru musculatura corpului cât și pentru psihicul indivizilor, datorită serotoninei, hormonul fericirii, eliberat de organism în timpul exercițiului fizic.  Cui toate acestea cei care au avut COVID-19 trebuie să fie puțin mai precauți și să înceapă cu un antrenament fizic de intensitate scăzută, cum ar fi yoga, mersul pe jos, ciclismul la viteze mici sau înotul, scrie Antena 3.

Pe cei care preferă să antrenamentul de forță, experții îi sfătuiesc să, efectueze exerciții în care folosesc greutatea propriului corp, sau greutăți adiționale foarte ușoare.

Cum se practică exercițiile în mod corect?

Regula de aur după care ar trebui să se antreneze persoanele care au avut Covid-19 este 50/30/20, notează Huffington Post, citat de Antena 3.

Aceasta înseamnă că în prima săptămână, indivizii ar trebui să reducă intensitatea exercițiilor fizice la 50%  din efortul depus înainte de infecția cu sars-cov-2.  În următoarelele trei săptămâni vor reduce intensitatea efortului cu 30%, apoi cu 20% și într-un sfârșit cu 10%, înainte de a reveni la programul normal de antrenament.

Experții avertizează că implicarea în activități cu intensitate crescută a persoanelor care au avut COVUID-10 poate duce la aritmie sau inflamarea musculaturii inimii.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: