Sari la conținut

Ce fel de sampon ti se potriveste, in functie de tipul de par

Rafturile din marile magazine si din farmacii au o mie si una de tipuri de sampoane din care poti alege. Insa, pentru o podoaba capilara ingrijita, trebuie sa tii cont de anumiti factori atunci cand alegi produsul.

Toate sampoanele contin un produs de curatare si balsam, chiar si acele sampoane care nu sunt 2 in 1. Proportia dintre acestea doua depinde in functie de tipul de sampon, daca este pentru par uscat, cret, gras, fragil, colorat si asa mai departe. Insa, regula de baza atunci cand cumperi un sampon este sa te asiguri ca nu contine o cantitate prea mare de balsam, caci oricum aplici, de regula, separat dupa.

Spre exemplu, in cazul parului cu tendinte de ingrasare, chiar este recomandat sa gasesti un sampon cu o cantitate minima de balsam, pentru a preveni ingrasarea rapida a acestuia.

In schimb, pentru un par uscat este recomandata folosirea unui sampon cu keratina, caci acesta reface structura firului par.

Mai exista si sampoane destinate ingrosarii firului de par sau „cumintirii” firelor rebele. Acestea contin, de regula, un ingredient care „imbraca” efectiv firele de par, de regula silicon sau uleiuri.

 

Citeste continuarea pe Lyla.ro

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel