luni, februarie 6, 2023

Consumul constant de struguri și afine reduce riscul de a dezvolta un diabet de tip 2.

La acest rezultat s-a ajuns după o cercetare de mare anvergură. Câteva echipe de cercetători americani au studiat datele privitoare la aproape 200.000 de persoane, observate timp de mulți ani. La început niciun participant nu suferea de diabet, de boli cardiovasculare sau de cancer.

La intervale periodice se adunau date despre obiceiurile alimentare și îndeosebi despre consumul de fructe. Au fost înregistrate simultan și cazurile de diabet apărute. Ținându-se seama de stilul de viață și de factorii clasici de risc de diabet, s-a constatat că anumite fructe asigurau un indice de protecție semnificativ.

Te-ar mai interesa: Atenționare puternică pentru o zodie. Numerolog: S...

În general, consumul a trei porții de fructe pe săptămână scade riscul de diabet și, indirect, de boli cardiovasculare. Acest lucru este valabil îndeosebi în ceea ce privește afinele (-26%), strugurii (-12%), prunele (-11%), merele și perele (-7%), precum și bananele (-5%). Și prunele uscate, piersicile, caisele și portocalele sunt asociate cu o ‘tendință’ de reducere a riscului.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private