Sari la conținut

Ce i-a spus o minoră însărcinată doctoriței de la Urgențe care a refuzat să-i facă avort. Cadrul medical a izbucnit în lacrimi

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

O minoră însărcinată a mers la Urgențe să facă avort. O adolescentă în vârstă de 17 ani, elevă în clasa a XII-a, a ajuns marți seara la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Suceava, însoțită de mama ei, și a solicitat să i se efectueze un avort de urgență.

Unul dintre medicii de gardă le-a primit pe cele două separat și le-a explicat că Unitatea de Primiri Urgențe nu este locul potrivit pentru astfel de intervenții. Le-a sfătuit să consulte un medic ginecolog, fie la spital cu o trimitere de la medicul de familie, fie la un cabinet medical privat.

„Mama aflase că fiica este însărcinată în 11 săptămâni și pentru ele era o urgență, dar cu tact și delicatețe, medicul de gardă le-a explicat că nu se poate în UPU, că întreruperea la cerere a unei sarcini în evoluție nu este o urgență medicală. Ginecologul de gardă din spital le-ar fi spus același lucru”, a povestit doctorul Liviu Cîrlan, medicul-șef la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului din Suceava, potrivit Monitorul de Suceava.

Chiar dacă doctorița a dat dovadă de tact și compasiune, adolescenta gravidă, care voia să scape neapărat de sarcină nu a înțeles, s-a înfuriat și a plecat de acolo aruncându-i medicului o vorbă grea: „Sunteți o nesimțită!”.

Gestul tinerei de 17 ani a făcut-o pe doctoriță să plângă.

„Doctorița era în lacrimi. A zis că este pentru prima dată în viața ei când i-a spus cineva „nesimțită”. Este incredibil, cu atât mai mult cu cât a venit din partea unei adolescente, a unei eleve de liceu”, a încheiat cu amărăciune medicul Liviu Cîrlan.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel