joi, octombrie 1, 2020

Spitalele din România vor fi obligate să informeze pacienții despre calitatea serviciilor oferite, așa că vor fi nevoite să afișeze la intrare însemnele grafice grafice ”ACREDITAT” și ” ÎN PROCES DE ACREDITARE”.

Potrivit unui ordin al Președintelui Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate aflat în dezbatere publică, spitalele din România care au fost evaluate și au fost încadrate în categorii de acreditare sunt obligate să informeze pacienții cu privire la categoria de acreditare primită de la Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate.

Citește și:

Însemnul ”ACREDITAT” trebuie afișat de către unitățile sanitare acreditate în al ÎI -lea ciclu de acreditare. Lista spitalelor o găsiți aici!

Scopul acestor însemne este de a informa populația cu privire la nivelul calității serviciilor de sănătate oferite în cadrul unităților sanitare.

Spitalele vor fi obligate să afișeze unul dintre însemne, după caz, la intrările în incinta unităților sanitare. Plasarea lor va fi la loc vizibil, pe suport adecvat, la înălțimea cuprinsă între 150 cm și 200 cm, pentru a fi în raza vizuală a pacienților.

Citește și:

În a doua etapă de acreditare au fost evaluate în vederea acreditării 180 de spitale din cele 635 planificate a fi evaluate până la mijlocul anului 2021.

Din cele 180 de spitale evaluate, 145 au fost încadrate în categorii de acreditare, diferența de 35 fiind reprezentată de spitalele pentru care ANMCS elaborează rapoartele de acreditare.

Parteneri